Uncategorized Archive

11 Idea Barang Hantaran Lelaki 2020

Apa idea menarik untuk barang hantaran lelaki. Sama ada untuk majlis perkahwinan ataupun untuk tunang. Pada kali ini, kami akan berikan beberapa tips untuk anda dapatkan beberapa idea menarik untuk barangan hantaran kahwin ataupun tunang yang sesuai untuk lelaki. Daripada idea yang kami berikan ini, harap anda boleh praktikkan dan gunakan untuk majlis anda. Tema blog ini adalah kewangan dan lebih fokuskan kepada kewangan anak …

7 Info Broker Forex Malaysia – 2020

Artikel pada kali ini adalah berkenaan dengan broker forex Malaysia yang ada dan terbaik. Sememangnya, ada banyak pilihan broker forex yang anda boleh pilih. Kebanyakan broker ini berpusat di luar negara dan kali ini kami berikan bberapa info terkini berkenaan dengan pilihan broker yang ada. Untuk info, saya bukanlah seorang forex trader. Saya merupakan seorang futures trader ataupun dengan nama lain, seorang Futures Crude Palm …

8 Pengalaman Menjadi Muflis – Perkongsian 2020

Topi kewangan kali ini adalah berkaitan dengan pengalaman menjadi muflis. Muflis ataupun bankrap merupakan sesuatu yang menjadi “taboo” kepada masyarakat di Malaysia dan ramai yang tak mahu terlibat denganya. Kali ini, kami ingin berkongsi beberapa tips penting menolong seorang client dan pengalamannya menjadi muflis, proses bankrap dan beberapa keistimewaan pada artikel ini. Menjadi bankrap bukan pengakhiran kepada dunia pun, kerana ramai yang bangkit menjadi jauh …

4 Cara Buka Akaun SSPN Untuk PTPTN

Kali ini kami ingin berikan cara untuk anda buka akaun SSPN untuk PTPTN. Sejak beberapa tahun lepas, pihak PTPTN telah mengenakan syarat, di mana, setiap mereka yang ingin memohon pinjaman daripada PTPTN, salah satu syarat wajib yang mesti dilakukan adalah untuk anda membuka 1 akaun SSPN. Lepas ada akaun SSPN-i ini, barulah anda boleh mendaftar untuk permohonan pinjaman pendidikan tersebut. Artikel pada kali ini adalah …

3 Cara Nak Buka Akaun SSPN Untuk Anak

Blog ini memang team kami fokus berkenaan dengan info-info seperti pelaburan hartanah, saham dan pinjaman perumahan. Akan tetapi ada satu faktor lain yang kami ingin berikan info kepada anda untuk kali ini iaitu berkenaan dengan faktor cukai. Cukai merupakan antara faktor yang penting untuk rakyat Malaysia dan kali ini kami ingin berikan tips potongan cukai melalui SSPN. Iaitu berkenaan dengan cara dan tips untuk buka …

ASB Financing Sebelum Membeli Rumah – Baca Sebelum Buat

Sebagai seorang yang sentiasa berhadapan dengan client dalam membuat proses untuk pinjaman rumah mereka, memang akan sentiasa berjumpa dengan bermacam-macam ragam dalam penjualan rumah mereka. Antara faktor yang seringkali terjadi adalah apabila client ada ASB loan dan ingin membeli rumah. Bukannya saving dalam simpanan ASB tu, tetapi adalah ASB financing ataupun loan dengan tujuan untuk dapatkan cash nanti. Artikel ini kami akan fokuskan kepada kelebihan …

Clean CCRIS – Salah Satu Sebab Loan Anda Kena Reject

Ada banyak sebab kenapa bank reject permohonan pinjaman perumahan anda ataupun pinjaman anda yang lain. Salah satu antara sebab-sebab yang popular yang membuatkan permohonan pinjaman anda kena reject adalah disebabkan oleh isu “clean ccris”. Artikel pada kali ini adalah khusus bagi membincangkan berkenaan dengan isu langsung tak ada apa-apa komitmen dengan bank dan bagaimana cara untuk mengatasi isu tersebut agar, anda boleh mandapatkan pinjaman yang …

Pinjaman Rumah – Untuk Bekerja Sendiri Dan Tak Bayar Income Tax

Baru-baru ini pihak kami mendapat banyak permohonan dan permintaan untuk mendapatkan pinjaman perumahan daripada mereka yang bekerja sendiri. Bagi mereka yang bekerja sendiri, tidak susah untuk mendapatkan pinjaman asalkan anda melakukan perkara berikut. Iaitu declare pendapatan anda dengan LHDN. Kalau anda tidak decalare pendapatan anda dengan LHDN, memang tak susah untuk mendapatkan pinjaman sama ada pinjaman perumahan ataupun refinance rumah anda. Memang banyak bank yang …

Dokumen Untuk Refinance Rumah – Ada Dokumen InsyaAllah Lulus

Kami pernah berikan info panjang lebar berkenaan dengan refinance rumah di artikel ini. Untuk artikel kali ini, kami akan berikan tips serta dokumen yang anda perlukan untuk pembiayaan semula rumah anda. Termasuklah kalau anda mempunyai terlalu banyak hutan dan ingin “consolidate” rumah anda, ini adalah tips yang terbaik untuk anda lakukan. Untuk info, kalau anda nak lakukan pembiayaan semula rumah anda, memang ada 2 pakej …

Pinjaman Rumah Affin Bank – Tiada Lagi Subsale & Lelong

Pihak admin dapat info semalam daripada Affin Bank, yang mana, pegawai tersebut menyatakan, mereka sudah tidak boleh lagi proses rumah subsale (rumah 2nd hand) dan juga rumah lelong. Perkara ini berkuat kuasa serta merta dan pada masa yang sama, pihak kami mempunyai 3 pinjaman rumah yang masih dalam proses dengan pihak Affin bank. Banyak perkara yang berlaku sekarang ni, terutama syarat pinjaman yang semakin ketat. …

Pin It on Pinterest