Buka Akaun CDS

Anda nak belajar saham tapi tak tahu nak mula dari mana? Pernah melabur saham tapi tak nampak jalan, ataupun anda seorang yang baru mula nak belajar-belajar pasal saham. Jangan risau kerana anda berada di tempat yang betul.

Tapi sebelum tu, saya nak perkenalkan diri saya, siapa saya?

Assalamualaikum dan salah sejahtera. Nama saya Mohd Fais merupakan seorang Remiser berdaftar dengan CGS-CIMB. Saya mempunyai misi dan impian untuk cuba tolong bantu anda dalam pelaburan saham. Dengan target yang realistik, insyaAllah semua orang pun boleh buat profit dengan saham.

Nak bantu macam mana?

Bantu perkemaskan lagi strategi pelaburan saham anda. Jika tiada strategi dan trading plan, saya cuba tunjuk strategi dan trading plan saya dalam saham. Efektif ataupun tidak? Paling kurang ianya efektif untuk saya dan tidak semestinya efektif untuk anda. Tapi… anda boleh follow strategi dan guideline tersebut dan kalau tak sesuai, anda reka trading plan anda sendiri.

Anda boleh buka akaun CDS untuk trade saham di Bursa Malaysia dengan kami. Nak tahu apa manfaat buka akaun dengan kami, boleh baca sampai habis.

Saya Ada Duit, Ini Persoalan Saya

Untuk pengetahuan tuan puan, saya ada persoalan ini semasa saya mula nak melabur saham. Anda mungkin ada persoalan yang sama dengan saya. Ya, saya ada duit, tapi saya nak return yang lebih tinggi dari Tabung Haji dan nak ada control untuk di mana pelaburan yang sesuai. Ya, macam mana tu? Nak guna strategi apa.

Jawapannya, ada banyk cara dan saham adalah salah satu cara yang sesuai untuk mula melabur dalam saham. InsyaAllah lepas masuk dalam group, saya cuba share trading idea saya kepada anda semua.

Pelaburan saham ni berisiko?

Boleh jadi betul, boleh jadi tak. Sebagai pelabur, apa yang anda perlu lakukan adalah untuk cuba sehabis boleh untuk minimumkan risiko pelaburan anda. Macam mana nak kurangkan risiko dalam pelaburan saham? Bak kata pak cik Warren Buffet;

Risk comes from not knowing what you are doing.

Risiko datang apabila anda tak tahu apa yang anda lakukan.

Jadi, macam mana nak minimumkan risiko dalam pelaburan saham sama ada Malaysia dan Global;

  • Kena ada strategi pilih kaunter saham
  • Teknikal analisis ataupun fundemantal analisis, ataupun hibrid, kombinasi teknikal analisis dan fundemantal analisis.
  • Kena ada stock screener yang membantu (dalam CIMB ada screener teknikal analisis yang sangat padu. Teknik ini anda kena gunakan bersama dengan ilmu yang betul untuk wujudkan satu peluang pelaburan yang efektif.
  • Ada trading plan, dan anda masuk hanya ikut trading plan tersebut.
  • Ada entry dan exit strategy, di mana nak entry, kalau cut loss nak cut loss kat mana, kalau profit nak profit nak mana.

Buka Akaun Labur Saham Sekarang

Saya rekemen anda buka akaun CDS sekarang. Saya merupakan remiser yang berdaftar dengan CIMB. Sebenarnya nak daftar akaun CDS dengan CIMB boleh sahaja dilakukan secara online. Tapi… Kami nak kenal anda, kalau anda ada soalan anda boleh tanya, kalau anda tak tahu nak trade, kami cuba bantu untuk SOP dan trading plan.

Kami nak anda sukses dalam trading, Ikhlas….. Boleh KLIK di bawah, kami perlukan beberapa informasi anda untuk kami hubungi.

Tapi sebelum itu, apa Yang Specialnya Trade Dengan CIMB Ini?

Berikut adalah antara beberapa fakta menarik kalau anda nak trade dengan CIMB

  • Buka akaun online je dan pendaftaran simple.
  • Boleh trade global stock dan produk Futures macam FCPO dalam 1 akaun. Simple dan menarik.
  • Caj broker saham murah. RM8 minimum ataupun 0.08%. Boleh dikatakan antara yang termurah dalam pasaran.
  • Ada screener saham, tak perlu nak pilih dan tengok semua kaunter dalam bursa tu. Untuk info ada lebih 1000++ kaunter dalam Bursa Malaysia. Yang terbaik, ada screener untuk Teknikal Analisis dan Fundemantal Analisis tu.
  • Chart live data, saya rasa semua broker di Malaysia pun offer ini. Tapi tak mengapa, anda memang boleh akses live data.
  • Support group dari smartinvest101. Ini hanya untuk client sahaja. Kami cuba tolong semampu boleh. Agar anda boleh sukses dalam trading anda.
  • App di smartphone sahaja. Kenapa penting, sebab kalau anda bekerja, anda boleh monitor portfolio anda dan buat keputusan untuk beli dan jual pakai smartphone. Tapi kalau nak buat analisis tu saya tak galakkan pakai smartphone la.
  • Trading idea dan kelas berkala dari kami. InsyaAllah banyak yang anda dapat pelajari nanti.

Amacam, menarik kan dengan platform dari CIMB ni.

Kesemua ini tidak lain hanyalah untuk membantu anda sukses dalam trading saham di Malaysia. Saya suka kalau anda sendiri yang “take control of your financial” dan bukan orang lain seperti Fund Manager dan lain-lain. InsyaAllah anda sukses dan kita pun sama-sama sukses.

Sekali lagi, kami nak cuba berhubung dengan anda walaupun platform CIMB ini boleh je daftar secara online. Mintak isikan detail anda di bawah ini;

Mana tahu lepas ini, andalah bakal jutawan senyap di Malaysia. Saya ada beberapa kenalan trade saham yang senyap-senyap sahaja, tetapi poket berisi. Harapnya anda pun macam itu. Salam sukses dan semoga berjaya.

Pin It on Pinterest