7 Cara Buat Duit Dengan Handphone Tanpa Modal 2022

Pada kali ini kami nak berikan info tentang macam mana cara nak buat duit secara santai-santai sahaja dengan handphone tanpa modal. Ya, kalau ada pun sedikit la modal minima sebab anda pun memang gunakan talian telco sekarang pun kan. Apapun, beberapa teknik yang bakal kami kongsikan kepada anda ini memang membolehkan anda untuk dapat duit cepat dengan handphone anda.

Handphone anda memang ada banyak kegunaan dan antara kegunaan adalah untuk anda tambah pendapatan. Kalau nak tau cara tu, pun banyak cara untuk anda dapatkan cash dan juga duit santai-santai.

Anda boleh gunakan mode serious ataupun santai santai sahaja dengan cara ini. Ada beberapa cara tu, mudah je, kongsi pada rakan-rakan terdekat dan keluarga dan ada cara yang mungkin anda kena berusaha sikit untuk nampak hasilnya.

buat duit dengan handphone

Halo Telco Prepaid

Saya yakin anda yang sedang membaca artikel ini pasti melanggan mana-mana pakej prepaid ataupun postpaid. Kalau anda melanggan mana-mana postpaid ataupun prepaid, apa salahnya untuk tukar ke Halo Telco. Halo Telco ini simkad dengan kerjasama Tune Talk dan coverage pula menggunakan coverage Celcom.

Halo Telco membolehkan anda menggunakan talian prepaid ataupun telefon dan pada masa yang sama, ada peluang untuk tambah income. Tak perlu nak jadi dealer ataupun apa pun, cuma subscribe mana-mana pakej daripada Halo Telco ini dan anda dah boleh mula untuk tambah income.

Kalau jadi dealer lagi bagus, tetapi kalau tak jadi dealer pun tak mangapa. Seterusnya, ajak je sedara mara dan keluarga terdekat untuk guna juga, dari situ anda bolehlah dapat income dengan handphone tanpa modal yang besar. Lagipun memang anda langgan pakej prepaid ataupun postpaid setiap bulan kan.

MAE By Maybank

Gunakan MAE by Maybank ini memang senang. Lagi senang kalau anda ada Maybank2u tapi belum lagi gunakan MAE By Maybank ni. Nak dapatkan duit percuma, boleh je masukkan referal code seperti di bawah ini.

MFB10272

MFB10272

MFB10272

Setelah anda masukkan referal code ini, anda akan menerima RM5 senang-senang macam tu je kan. Kalau belum ada lagi, boleh sahaja search di Apple App Store dan Google Play Store app MAE ini.

Terus install dan masukkan Referal seperti ini. Mudah je kan. Nak dapat banyak lagi, buat perkara yang sama dan ajak rakan-rakan anda untuk buat perkara yang sama dan yang paling penting sekali, masukkan referral code anda. Dari situ akan lebih banyak yang anda bakal dapat untuk referral code anda.

Jutawan App 

Satu applikasi yang memang boleh buat duit. Cuma kalau nak cerita di sini akan memakan masa yang panjang. Nak tahu lebih lanjut berkenaan dengan Jutawan App ini, anda boleh ke artikel di SINI di mana kami cerita panjang lebar berkenaan dengan app ini.Juga bukti pendapatan dan bukti income semua anda boleh tengok dalam artikel tersebut.

Baca dan fahamkan sampai habis agak anda boleh dapat banyak penerangan berkenaan dengan Jutawan App ini.

Wahed Invest 

Sejak ada Wahed Invest ini, saya dah tak invest dalam Unit Trust lagi. Ini kerana Wahed menawarkan fleksibili dan ketelusan yang tak ada dalam Unit Trust. Boleh baca juga keburukan Unit Trust DI SINI.

Wahed Invest ini aplikasi yang membolehkan anda untuk laburkan duit anda. Yang laburkan adalah robo advisor dalam Wahed ini sendiri. Ini secara ringkas la, kalau nak info detail boleh baca dalam artikel DI SINI.

Kalau nak mencuba-cuba dalam dunia pelaburan, saya rekemen anda cuba dahulu Wahed Invest ini. Risiko agak rendah dan pada sama pulangan pelaburan agak tinggi. Wahed Invest ini diperakui oleh suruhanjaya sekuriti Malaysia dan dalam bahasa mudah, ianya bukan SCAM ataupun skim cepat kaya. Ianya memang dipantau oleh pihak berkuasa di Malaysia.

Taknak cakap banyak, nak info detail boleh baca link di atas. Kalau nak dapatkan duit FREE dengan Wahed ini, boleh install je app Wahed ini dengan search dalam google play store dan apple app store anda. Jangan lupa masukkan referral code

MOHSAN3

MOHSAN3

MOHSAN3

Dah masukkan referral code ini, nanti anda boleh dapat RM10 terus ke dalam akaun wahed. Anda boleh withdraw duit tersebut anytime dan saya rekemen anda terus invest dalam Wahed kerana ada banyak kelebihan dan strategi yang menarik untuk anda gandakan wang anda dalam Wahed.

Raiz Invest

Raiz ini tak jauh beza sangat dengan Wahed, lebih kurang sama sahaja. Ianya platform untuk anda invest duit anda dan gandakan wang anda. 

Untuk Raiz pun anda tak perlu risau kerana ianya diperakui oleh pihak berkuasa di Malaysia. Bukan applikasi yang bila anda masuk duit lepas tu terus hilang tak macam itu la, insyaAllah buakn scam sebab saya sendiri dah cuba.

Berbalik kepada Raiz, kalau anda berminat nak dapat duit FREE, jangan lupa untuk daftar dan masukkan sekali referral code ini. Ops, Raiz ni special sikit, anda daftar je gunakan link di bawah ini.

Selesai daftar, anda boleh dapat RM5 bergantung kepada terma dan syarat.

Daftar tak ada apa-apa bayaran, FREE je. Apa tunggu lagi boleh cuba.

LUNO – Invest Dalam Bitcoin

Satu lagi platform yang saya sendiri guna untuk pelaburan saya adalah applikasi LUNO. LUNO ni apa? Ianya platform yang membolehkan anda untuk jual dan beli beberapa crypto seperti Bitcoin, Etherium, XRP dan lain-lain.

Step by step nak daftar akaun di LUNO tak susah pun, cuma nanti perlukan verification dan lain-lain. Berbaloi sebab anda boleh trade beberapa coin pilihan dengan bermacam strategi pelaburan yang bagus.

Untuk dapat income dengan LUNO ini ada terma dan syarat tersendiri, tak la simple jika nak dibandingkan dengan applikasi lain yang kami nyatakan di atas. Secara mudah, nak daftar LUNO, boleh je terus ke link di bawah ini.

Jika terma dan syarat dipenuhi, anda boleh terus dapat RM25 ke dalam akaun LUNO. Biasaya akan dapat dalam bentuk Bitcoin. Boleh terus invest lagi ataupun anda boleh terus withdraw sahaja. Mudah dan semuanya bergantung kepada anda.

Nak Mula Yang Mana?

Ada banyak lagi sebenarnya, akan tetapi cukuplah untuk kali ini. Mungkin akan ada update berkenaan dengan applikasi lain dari masa ke semasa. Apapun, nak buat duit santai-santai tak susah pun.

  • Halo Telco – Tukar je ke Telco ini, dari situ boleh explore cara nak buat duit
  • MAE By Maybank – Ni agak simple sahaja
  • Jutawan App – Ada terma dan syarat, boleh baca dahulu.
  • Wahed, Raiz dan Luno – ini semua app untuk investment. Boleh sahaja terus download semua app ini dan mula melabur. 

Senang je sebenarnya nak buat duit dengan handphone tanpa modal ni. Apa tunggu lagi.

Related Posts

21 thoughts on “7 Cara Buat Duit Dengan Handphone Tanpa Modal 2022

  1. Banyak cara nak buat duit sekarang ni kan cuma nak dan tak nak ajer. Wahed Invest ada akaun cuma yang Bitcoin tu confuse sikit…syariah compliance ke….

    1. LUNO tu ke? memang syariah compliance pun tak ada masalah. Boleh la daftar akaun di LUNO dlu.

      1. Ye Luno. Kalau Syariah compliance…boleh la nak tengok nanti macamana….

  2. Wowww ni first time kita tahu pasal wahed invest ni. Menarik jugak tuuu bole buat duit

    1. ya, wahed memang best boleh la cuba dulu.

  3. Nell memang guna LUNO but hanya invest bila ada duet extra contoh from blogging or campaign. Good one kan! Boleh la I suggest Wahed kat my friends if he/she want to do the same too!

    1. yes nice, I buy Bitcoin also. Yes can suggest Wahed. great place to invest too.

    1. boleh la cuba juga jutawan app tu, mana tau ada rezeki.

  4. Banyak cara nak invest rupanya cuma nak kena pandai pilih dan bertanya pada yg pakar

    1. betul banyak cara, pilih je mana yang sesuai.

  5. Banyak cara dan jalan untuk jana pendapatan sekarang ni, Yang penting nak atau tidak dan kena rajin saja.

    1. betul setuju bro, banyak cara nak tambah income terutama dengan handphone.

    1. you are welcome. Hope this article bring value to you and all my smartinvest101 readers.

    1. right bro, other than just use normally, why not make an income out of our smartphone.

  6. Menarik gak. Kita pun selalu main handphone kan, apa kata buat kerja dan jana pendapatan sekali? Thanks for the list

    1. apa yang dah ada tu tuan? Harap artikel ni membantu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest