Cara Buat Duit Dengan Whatsapp – Susah Ke?

Sekarang ini ada bermaacam cara nak buat duit termasuklah cara buat duit dengan Whatsapp. Selain daripada apa yang kita gunakan untuk kehidupan seharian, anda pun boleh manfaatkan whatsapp dan gunakan untuk tambah pendapatan. Macam mana cara nak lakukan? Kami akan cuba tunjukkan step by step dalam artikel ini.

Seiring dengan perkembangan teknologi, cara anda tambah pendapatan juga semakin hari semakin beza. Tidak terlalu bergantung kepada satu sumber pendapatan adalah antara faktor yang membolehkan anda untuk terus maju kehadapan. Terus baca artikel ini sampai habis dengan minda terbuka.

cara buat duit dengan whatsapp

Nombor Khas Untuk Business

Saya cadangkan untuk anda dapatkan 1 nombor baru untuk tujuan perniagaan anda. Sama ada anda nak teruskan dengan perniagaan makanan atau apa sahaja, gunakan satu nombor yang bukan nombor peribadi akan memudahkan anda di masa hadapan. Jika berlaku masalah, ianya tidak memeningkan kepala anda dan jika nombor tersebut kena block oleh Whatsapp, sekurang-kurangkan ianya bukan nombor peribadi anda.

Anda boleh dapatkan simkad Tune Talk untuk tujuan business pada harga promosi terhad sahaja di kedai Shopee kami di bawah ini.

Banyak pelan menarik yang ada sekarang termasuklah pakej perpaduan (masa terhad) iaitu pakej Padu30, pakej yang berharga RM30 akan tetapi mempunyai validity 30 hari. Ianya sesuai untuk perniagaan anda.

Pilihan pelan lain pun ada mengikut bajet anda. Nak tahu pelan apa yang menarik dan sesuai, boleh tengok beberapa pilihan yang ada dalam artikel Tune Talk Jimat di SINI.

Jadi Dealer Tune Talk

Anda boleh cuba jadi penjual simkad dan keuntungan itu adalah berdasarkan kepada jumlah pelanggan yang melanggan. Keuntungan anda bukan pada simkad yang terjual, tapi pada pelanggan yang melanggan pelan data daripada simkad yang anda jual.

Pelanggan langgan pelan Bebas55 sebanyak RM55, anda mendapat keuntungan sebanyak RM5.5 sahaja. Juga, ada beberapa bonus lain yang pihak syarikat berikan mengikut keadaan anda nanti.

Modal untuk menjadi seorang dealer ini tidaklah terlalu besar dan yang lebih penting adalah, anda boleh lakukan secara part time ataupun full time. Berminat, boleh join group whatsapp khusus di SINI.

Jual Ebook Klikjer di Whatsapp

Kalau anda seorang mutawif umrah, anda boleh mula menjual ebook umrah DIY di Whatsapp dan sebagainya. Ataupun anda boleh cuba join group whatsapp yang berkaitan dengan ternakan kambing dan menjual ebook teknik menternak kambing. Ada banyak sebenarnya ebook yang anda boleh jual di KLIKJER. 

Anda boleh jual di Whatsapp pun tiada masalah, ada strategi pemasaran lain dan nak jual di Facebook pun boleh bergantung kepada strategi pemasaran anda. Saya cadangkan untuk anda cuba je dahulu dengan jadi seorang affiliate di KLIKJER dan cuba jual produk ataupun ebook mereka.

Jadi affiliate di klikjer ni FREE je dan lepas daftar, anda dah boleh terus jual ebook mereka. Semua ebook dijual dengan komisyen 50%. Kalau ebook itu berharga RM50, anda boleh mendapat sehingga RM25 daripada ebook yang anda berjaya promosi dan jual. Terus je daftar dan fikirkan strategi pemasaran itu lain kali. Rugi kalau tak daftar terus.

Jual Produk Makanan Di Whatsapp

Antara cara nak jual produk makanan di Whatsapp adalah antara cara yang paling simple dan mudah untuk anda mendapat duit. Akan tetapi, cara ini memang anda kena minat dengan dunia masakana. Ada “passion” untuk memasak dan barulah teknik ini boleh dikatakan menjadi.

Nak masak pula, tak perlu susah-susah dan ada teknik yang proven untuk membolehkan anda memasak makanan yang simple dan hasil yang sangat memberangsangkan. Macam mana tu? Boleh baca artikel kami di SINI tentang strategi jual makanan di Whatsapp.

Kalau anda tak minat memasak takpe, boleh terus je baca perenggan seterusnya. Ya, tak semua orang minat memasak.

Jual Software Whatsapp Blasting

Anda boleh join teknik pemasaran daripada pihak Solvy ini. Mereka ada cara dan strategi yang agak sistematik menjual produk pemasaran mereka. Teknik dan latihan pun mereka ada sediakan untuk dealer dan agen baru mereka.

Boleh je, yang ini pun sama daftar percuma. Boleh cuba dahulu daftar dengan mereka untuk tahu teknik dan strategi pemasaran pihak Solvy. Mana tahu kena dengan jiwa dan anda boleh apply strategi ini untuk membantu memasarkan perniagaan anda nanti. Tak nak cakap banyak, boleh cuba join pihak SOLVY DI SINI. Step by step coaching mereka antara yang sangat bagus untuk anda cuba sendiri dan ianya percuma. 

Antara perisian yang mereka jual dan pada masa yang sama, saya sendiri guna adalah perisian Waboost dan Fboom. Antara perisian yang bagus yang saya guna untuk jangka masa panjang.

Jadi Seller Shopee

Cara buat duit dengan Whatsapp seterusnya adalah dengan menjadi penjual di Shopee. Ada barang sendiri yang anda nak jual, barang tersebut anda letak sahaja di Shopee. Kenapa shopee? Sebab Shopee mempunyai pengunjung yang ramai dan pembeli yang setia yang ramai.

Anda iklankan produk anda di Shopee, tapi untuk marketing pula, anda cuba promosikan di Whatsapp. Ianya mudah kerana jual dan beli menggunakan sistem Shopee sahaja. Payment, alamat, kalau nak buat COD semua menggunakan sistem Shopee dan ianya lebih efektif dan berkesan.

Saya sendiri menjual simkad Tune Talk saya di kedai Shopee. Boleh tengok kedai saya dan strategi pemasaran pula, saya tak bergantung kepada Shopee semata-mata. Ada juga pemasaran daripada blog, youtube, whatsapp dan lain-lain cuma penjualan di Shopee. Ianya lebih mudah dan lebih bersistematik pada saya.

Anda boleh gunakan cara ini tiada masalah.

Menarik kan antara idea yang ada pada kali ini. Anda pilih sahaja mana yang paling sesuai dengan anda dan yang lebih penting adalah, ianya cara buat duit dengan Whatsapp yang sangat efektif pada masa kini.

Dalam artikel ini adalah antara beberapa cara dan teknik yang saya sendiri gunakan untuk pemasaran produk ataupun servis yang saya lakukan. Mana yang sesuai dengan anda, anda boleh ikut dan mana yang tak sesuai, anda boleh tinggalkan dan pilih teknik yang paling sesuai dengan anda. 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest