buat duit Archive

11 Cara Simpan Duit Kahwin 12,000

Tip kali ini kami akan kongsi cara simpan duit kahwin untuk mereka yang ada niat untuk berkahwin. Antara cabaran kewangan anak muda adalah cabaran nak kahwin. Cabaran yang dimaksudkan mestilah datang dalam aspek kewangan. Terutama tentang macam mana nak cukupkan duit kahwin. Selain daripada hantaran untuk pihak lelaki, nak fikir juga untuk barang hantaran. Kalau boleh yang tak membebankan dan urusan mudah dan lancar. Apapun …

10 Info Apa Itu Bitcoin? – Panduan 2020

Tiba kepada persoalan apa itu bitcoin. Bitcoin adalah salah satu daripada banyak mata wang digital yang ada di dunia ini. Juga, merupakan antara mata wang digital yang popular yang digunakan untuk pelbagai kegunaan. Antara kegunaan adalah untuk pembelian barangan ataupun medium pertukaran secara digital. Ianya diasaskan oleh Satoshi Nakamoto pada bulan Januari 2009 dan telah berkembang pesat sehingga kini. Selain daripada untuk pembelian ataupun medium …

8 Info Apa Itu Forex Terkini – 2020

Apa itu forex dan bagaimana cara kerjanya? Artikel pada kali ini, kami berikan kepada anda beberapa gambaran berkenaan dengan tips berkaitan dengan Forex. Juga info terkini berkenaan dengan hukum dan tips-tips lain yang terlibat. Apapun diharap, artikel ini dapat sedikit sebanyak membantu anda untuk mendapat info tips forex yang sebenar. Forex adalah singkatan kepada foreign exchange atau dalam bahasa Melayunya adalah, perdagangan mata wang asing. …

9 Tips Cara Main Forex – Terkini 2020

Macam mana cara main forex yang betul? Artikel kali ini adalah berkenaan dengan cara dan tips bermain forex dengan betul bagi mendapat gambaran kasar untuk mendapat untung secara konsisten dengan forex. Boleh ke buat untung secara konsisten dengan forex? Jawapannya boleh dan pada artikel kali ini, kami tunjuk beberapa tips yang kami gunakan untuk anda sukses dalam bidang ini. Sebelum pergi lebih jauh, adalah digalakkan …

6 Info Hukum Forex Dalam Islam – 2020

Topik pelaburan kali ini akan membincangkan berkenaan dengan hukum forex dalam islam. Forex ataupun foreign exchange atau dalam bahasa Melayu adalah pertukaran mata wang merupakan satu perkara yang tidak asing lagi dalam dunia pelaburan. Ianya merupakan satu pelaburan yang sangat agresif bagi mendapatkan keuntungan. Anda boleh untung RM1000, dan boleh juga rugi RM1000 dalam sekelip mata.  Ianya memerlukan teknikal analisis yang betul dan strategi yang …

5 Tips Tudung Jenama Sendiri – 2020

Nak tahu macam mana nak hasilkan tudung jenama sendiri yang cantik dan menarik? Ramai yang nak hasilkan tudung yang mempunyai jenama sendiri tetapi tak tahu macam mana nak bermula. Dalam artikel kali ini, kami berikan beberapa tips penting untuk anda bermula dan kos yang terlibat untuk anda mempunyai jenama sendiri. Untuk info, salah satu tips yang penting dalam perancangan kewangan di Smartinvest101 adalah untuk menambah …

6 Tips Cara Jual Barang Dropship di Shopee

Kali ini kami nak berikan sedikit tips cara jual barang dropship di Shopee. Sebenarnya nak jual barang di Shopee ni tak susah, lagilah sekarang ni sudah ada konsep dropship. Sebenarnya lagi mudah untuk anda berniaga secara online sahaja. Bolehlah mendapat pendapatan sehingga 4 angka seminggu. Nak berniaga di Shopee, anda boleh lakukan dengan menggunakan telefon pintar, ianya sudah memadai untuk mula menjual pelbagai barangan di …

5 Maksud Dropship – Tips Bermula 2020

Apa maksud dropship? Mesti anda pernah dengar di mana-mana kan pasal dropship ini dan cuba cari info berkenaan dengan cara buat duit ini. Percayalah, bukan anda seorang sahaja yang nak dapatkan duit tambahan, ramai lagi. Apapun, business cara dropship ini sangat sesuai untuk mereka yang tidak mempunyai banyak masa dan tidak ada banyak modal. Kalau ada banyak modal pun tak salah nak gunakan konsep dropship …

11 Cara Jadi Ejen Hartanah – 2020

Kali ini saya ingin berkongsi tips bagaimana cara untuk jadi ejen hartanah. Kali ini kami berkongsi beberapa sisi yang anda perlu tahu berkenaan dengan kerjaya ini dan bagaimana untuk berjaya dan meraih pendapatan yang konsisten setiap bulan. Untuk sukses dalam setiap bidang, memang ada cabaran yang tersendiri dan perlu untuk kerja keras untuk sukses. Tetapi, adakah anda perlu untuk bekerja keras untuk sukses dalam bidang …

9 Pengalaman Buat Duit Dengan Youtube

Kali ini kami nak kongsikan kepada anda pengalaman buat duit dengan youtube yang memang mudah kerana anda hanya perlu buat sesuatu yang unik dan kemudian apa yang anda kongsikan mendapat sambutan oleh orang ramai. Hanya upload video yang menarik di youtube dan kongsikan topik yang releven dengan apa yang anda suka, dari situ dah boleh jana income dan sumber pendapatan kedua yang konsisten dan pasif. …

Pin It on Pinterest