unit trust Archive

6 Tips Pilih Skim Persaraan Swasta 2020

Macam mana nak pilih Skim Persaraan Swasta? Bagi yang bekerja swasta, memang perlu difikirkan apakah skim persaraan swasta yang terbaik untuk anda agar walaupun sudah tidak bekerja apabila menjelang usia 50an, anda masih lagi boleh hidup dengan selesa dan tidak terdesak. Lagi awal untuk anda memikirkan apakah skim yang terbaik untuk anda lagi bagus kerana pada usia muda, anda masih boleh lagi mengambil keputusan yang …

11 Tips Unit Trust Terbaik Terkini 2020

Macam mana nak melabur dalam unit trust terbaik di Malaysia? Pada kali ini, kami ingin kongsikan kepada anda tentang cara dan teknik untuk membuat pelaburan dan pemilihan unit trust ataupun dana amanah terbaik. Macam mana nak buat pemilihan itu, bergantung kepada beberapa kriteria utama dan pada kali ini, kami akan berikan satu persatu tentang cara dan tips untuk maksimumkan dana pelaburan anda. Juga beberapa info …

Apa Itu Public Mutual? Untung Besar 2020

Anda nak tahu apa itu Public Mutual?. Sekarang ini memang ramai yang sudah mula untuk mempelajari apa itu pelaburan dan salah satu jenis pelaburan yang tidak mempunyai risiko yang besar adalah pelaburan Unit Trust yang salah satunya merupakan pelaburan public mutual. Artikel pada kali ini, kami akan memberikan info yang serba ringkas berkenaan dengan Unit Trust dan apa yang anda boleh lakukan dengan pelaburan ini. …

8 Tips Bayaran Balik PTPTN Online – 2020

Macam mana nak buat bayaran balik PTPTN online ni? Artikel pada kali ini adalah menjurus kepada kaedah dan tips untuk membuat bayaran balik dan yang lebih penting daripada itu adalah, terus langsaikan hutang PTPTN anda. Ramai yang berjaya langsaikan hutang PTPTN milik mereka dan anda juga pasti boleh melakukan perkara yang sama. Apabila anda selesai membayar hutang PTPTN, ianya memberikan manfaat kepada kerajaan dan satu …

9 Cara Simpan Duit ASB – Terkini

Macam mana cara simpan duit ASB? Kali ini kami akan berikan beberapa tips penting untuk anda membuat simpanan ASB. Apapun sekarang ini zaman sudah berubah, sudah ada bermacam aplikasi dan teknologi bagi memudahkan anda untuk membuat pelaburan terutama kalau nak buat penambahan duit. Begitu juga kalau anda nak buat simpanan ASB, semua berada di hujung jari sahaja sekarang ini. Kalau dulu kena ke kaunter untuk …

9 Info Daftar ASB Online – Dengan MyASNB

Dah daftar ASB online? Kalau anda datang ke artikel ini, mesti tidak lain selain daripada anda nak daftar akaun ASB kan. Senang bila semua dah boleh dilakukan secara online ni kerana anda tak perlu lagi nak ke kaunter ASB berdekatan. Pergi daftar online dan anda dah boleh dapat semua info yang berkaitan yang anda mahukan. Pengalaman saya dalam menguruskan pinjaman rumah memang seringkali meminta bakal …

8 Cara Buka Akaun ASB – Terkini 2020

Kali ini kami nak berikan langkah-langkah cara buka akaun ASB dengan mudah. Sekarang ini ASB adalah salah satu tempat simpanan yang terbaik untuk simpan duit sama ada duit simpanan ataupun duit sendiri. Dividen yang diberikan agak tinggi sedikit daripada bank-bank biasa dan ianya memberikan anda alternatif terbaik untuk membuat simpanan duit di sana. Untuk info, ASB ini terbahagi kepada dua iaitu, simpanan di Amanah Saham …

5 Info Zakat Simpanan ASB – Fatwa Terkini 2020

Kali ini kami ingin berikan info yang lebih tepat dan terkini berkenaan dengan zakat simpanan ASB. Ianya adalah berdasarkan pautan terkini daripada lembaga zakat Selangor dan juga dividen terkini berkenaan dengan zakat. Lebih-lebih lagi kalau isu zakat yang melibatkan ASB loan ataupun financing.  Lebih-lebih lagi berkenaan dengan isu yang melibatkan dividen terkini ASB yang merupakan terendah sejak tahun 1990. DIsebabkan oleh itu, apa yang akan …

4 Trick ASB Loan CIMB – ROI 69%

Kali ini kami nak kongsi beberapa manfaat ASB loan CIMB. Siapa yang tak pernah dengar pasal Amanah Saham Berhad (ASB) kan, pada artikel kali ini, kami nak bawakan 4 teknik macam mana nak manfaatkan ASB loan anda supaya dapat keuntungan berganda. Apabila dah dapat keuntungan tersebut, boleh manfaatkan sebainya sama ada anda nak enjoy sikit ataupun nak laburkan semula duit-duit tersebut. Kali ini, kami nak …

4 Tips Cara Beli Saham Bank Rakyat -2020

Antara bank yang mendapat tempat dalam masyarakat di Malaysia adalah bank rakyat. Ianya merupakan antara bank komuniti yang banyak membantu masyarakat dalam mendapatkan banyak kemudahan pinjaman. Kali ini, saya nak menceritakan tentang saham bank rakyat yang merupakan antara pilihan pelaburan yang popular yang menjanjikan pulangan yang lumayan sehingga 15% setahun. Kebanyakan dana hanya memberikan pulangan dividen sebanyak 8% setahun, tetapi yang unik berkenaan dengan bank …

Pin It on Pinterest