Review Top 3 Seminar Saham Anda Boleh Pergi

Ramai yang ingin ke seminar saham untuk belajar saham Malaysia untuk mengaut keuntungan dengan saham. Saham Malaysia menjanjikan pelbagai peluang kepada semua orang untuk membuat untung dengan pelaburan saham. Yang penting, mindset seorang pelabur kena jelas, jangan berhenti belajar dan sentiasa belajar daripada kesalahan. Jika anda mempunyai mindset yang betul seperti ini, insyaAllah pelaburan saham akan menjadi sesuatu yang mudah. Anda dapat belajar main saham Malaysia dengan lebih berkesan.

pelaburan saham

Menjadi Trader Saham Malaysia Berjaya, apa yang anda perlu tahu?

Artikel kali ini saya nak kongsikan tips untuk menjadi seorang trader saham berjaya. Ciri-ciri untuk berjaya dalam pelaburan saham adalah anda perlu mengenal diri anda dan pilih style anda sendiri dalam melabur saham.

Saya assume anda sudah buka akaun CDS, kalau belum, boleh baca step by step guide buka akaun CDS.

Ada teknikal analisis dan fundemantal analisis dalam pelaburan saham. Teknikal analisis adalah kepada mereka yang meminati graf, trend sesebuah syarikat manakala fundemantal analisis adalah kepada mereka yang suka penyata kewangan dan kebolehan sesebuah syarikat untuk melabur, masa depan syarikat dan lain-lain. Nasihat saya, cuba belajar dua-dua teknik. Macam mana? Anda pilih syarikat berdasarkan kepada kaedah fundemantal analisis, lihat liabiliti, lihat aset syarikat, lihat industri dan lain-lain lagi. Untuk membeli saham syarikat tersebut, saya cadangkan anda gunakan teknikal analisis. Bila masa sesuai untuk membeli dan lain-lain lagi.

Macam mana nak bermula? Dan Seminar Pelaburan Saham mana yang anda patut pergi?

Untuk bermula dalam pelaburan saham, anda perlu mempunyai semangat yang tinggi dan tidak mudah menyerah kalah. Saya cadangkan anda dapatkan satu ebook SISTEMSAHAM.COM ini. Ianya adalah salah satu ebook yang bagus untuk pelaburan saham yang ada di Malaysia. Saya belajar mengenai strategi pelaburan indeks dan strategi ikut jerung di dalam ebook tersebut. Apa yang saya maksudkan ikut jerung? Jerung yang dimaksudkan dalam ebook tersebut adalah syarikat-syarikat besar seperti Permodalan Nasional Berhad (PNB), Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), Tabung Haji dan lain-lain. Ebook ini ada menceritakan tentang tanda-tanda jerung-jerung ini masuk ke dalam sesuatu kounter dan apa yang anda perlu buat bila jumpa kaunter saham seperti ini.

Untuk kelas saham atau seminar pelaburan saham mana yang bagus untuk anda pergi, ya, ada banyak seminar saham di Malaysia yang rata-rata setiap satu menelan belanja ribuan ringgit jika anda ingin pergi ke seminar dan teknik saham tersebut. Kalau nak seminar saham technical analisis, boleh ke Hj Asri, kalau nak berkenaan dengan Technical analisis, boleh ke kursus saham Zamsaham atau seminar anjuran Faizal Yusuf. Ada banyak lagi seminar saham yang bagus-bagus di Malaysia ini, apa yang penting adalah anda praktikkan dan amalkan apa yang di ajar. Tetapi saya tetap rekemen ebook Sistemsaham, kerana ianya pun tidak kurang bagus dan menarik.

Apa yang saya belajar dariapda ebook tersebut?

Strategi pelaburan ikut arah indeks juga di ajar. Apa itu indeks? Indeks yang saya maksudkan di sini adalah indeks KLCI. Maklumat lanjut apa itu indeks KLCI di SINI. Ianya sangat-sangat penting untuk anda tahu berkenaan dengan pergerakan indeks lagilah kalau anda ingin melabur dan belajar saham bskl. Anda akan mempunyai advantage yang besar kalau anda mempunyai pengetahuan tentang indeks terutama teknikal analisis dan yang menarik, ebook SISTEMSAHAM ada berikan tips pelaburan indeks ini. Memang terbaik.

Macam mana nak belajar saham Malaysia? Ada ke kursus saham percuma?

**Seminar pelaburan teknikal saham selalunya memakan kos beribu-ribu ringgit, jadi pastikan anda datang ke seminar yang betul.

Apapun belajar dan terus belajar, memang tidak mudah untuk mendapat keuntungan konsisten dalam pelaburan saham. Tetapi ianya tidak mustahil. Asalkan anda bukan seorang gambler, mempunyai stail pelaburan sendiri sudah memadai untuk berjaya dalam pelaburan saham.

Berkenaan dengan seminar saham percuma ataupun kursus saham percuma, biasanya tiada. Kebanyakan kursus seperti ini akan ada upsell seminar advance. Apapun, kalau anda serious, cari mentor saham dan ianya akan membantu anda untuk berjaya dalam pelaburan saham anda. Apapun anda masih boleh mendapatkan bonus Panduan Technical Analisis Candlestick Saham di SINI PERCUMA.

Akhir kata, belajar saham Malaysia tidak susah, tetapi mestilah dengan teknik yang betul.

Pin It on Pinterest