2 Cara Langgan Internet Tune Talk – 2022

Macam mana cara langgan internet Tune Talk? Tune Talk merupakan jenama yang tidak asing lagi, tapi pada kali ini, ada satu jenama lain yang membolehkan anda untuk mendapatkan pakej yang sama dengan Tune Talk. Iaitu, Halo Telco yang bekerjasama dengan Tune Talk.

Lebih tepat, cara nak langgan internet dari Halo Telco yang merupakan antara subsidaries kepada Tune Talk. Juga, beberapa peluang dan kelebihan yang anda dapat, apabila menggunakan simkad Halo Telco ini.

cara langgan internet tune talk

Cara Langgan TuneTalk

Sebelum pergi lebih jauh, adakah anda mempunyai simkad Tune Talk – Halo Go? Kalau sudah ada, anda boleh terus proceed ke langkah seterusnya. Kalau belum ada, anda boleh baca dahulu review Halo Telco di SINI.

Lebih cepat, anda boleh terus isikan maklumat anda untuk kami hubungi anda di SINI. Kemudian kami akan hubungi anda untuk berikan kepada anda simkad Tune Talk kepada anda. Oh ya, kami nak berikan GIVEAWAY untuk 10 penerima terawal bulan ini, ya kami nak berikan SIMKAD Halo Telco secara Percuma kepada anda. Macam mana nak claim, boleh je KLIK link di atas ini.

Mana tahu anda nakkan no lain ataupun nak kekalkan no lama, tak ada masalah kerana semuanya boleh dilakukan dalam applikasi sahaja.

Dah Ada Simkad – Download App Halo Go

Dah ada simkad, boleh terus download Applikasi Halo Go. Anda boleh download applikasi tersebut menggunakan Google Play Store, Apple App Store dan juga Huawei App.

Berikut adalah antara beberapa info dan link untuk anda lakukan pendaftaran sendiri. 

Kalau anda memupunyai simkad yang anda beli sendiri di Petronas, boleh gunakan referal code di bawah ini bagi mendapatkan lebih banyak promosi-promosi menarik pada masa akan datang.

Cara Langgan Tune Talk SMS

Dah ada simkad, anda boleh terus mendaftar dengan menggunakan USSD code sahaja. Boleh klik sahaja code di bawah ini;

  • Dial *111#.
  • Klik 3, Data Plan.
  • Klik Send.
  • Kemudian, pilih Daily, Weekly, Monthly, Yearly
  • Sekiranya anda pilih 3, Monthly.
  • Klik Send.
  • Pilih Monthly data plans yang anda ingin gunakan.

Data yang anda pilih akan bergantung kepada promosi yang ada. Kemungkinan promosi akan bertukar dari semasa ke semasa semasa anda menggunakan applikasi ini nanti. 

Nak lebih mudah dan tepat, boleh langgan sahaja menggunakan applikasi Halo Go.

Cara Langgan Internet Tune Talk – Applikasi Halo Go

Selepas pendaftaran selesai dan anda masuk ke dalam applikasi Halo Telco, ini adalah apa yang anda bakal dapat.

  • Di bahagian bawah applikasi, klik pada Selfcare
  • Di sini anda boleh lakukan tambah nilai 
  • Untuk melanggan internet, boleh scroll bawah lagi dan klik pada Plan
  • Dari situ anda boleh pilih pelan yang sesuai dengan apa yang anda mahukan sama ada weekly, monthly ataupun yearly.
  • Pastikan jumlah duit mencukupi untuk anda subscribe mana-mana pelan yang bersesuaian dengan apa yang anda perlukan.

Pun boleh tengok youtube video di bawah ini berkenaan dengan Review kami untuk Halo Go – Tune Talk.

Tune Talk Data Plan M10

Ada banyak Pelan dari Tune Talk sebenarnya yang anda boleh pilih. Daripada pelan daily, pelan weekly, monthly dan yearly. Semuanya boleh dilakukan dalam aplikasi Halo Go sahaja.

Nak lebih berbaloi, boleh pilih pelan Unlimited Call dan Unlimited Data seperti yang ada di bawah ini. Ianya membolehkan anda untuk gunakan sebaiknya terutama kalau anda keran call seseorang dan menggunakan pelan data yang agak banyak.

Cara Langgan Internet Tune Talk Rm48

Pakej mungkin berubah dari masa ke semasa, Untuk pakej Monthly Tune Unlimited Rm48 ini, Anda boleh ikuti step-step seperti di bawah ini;

  • Kalau Dah Ada Simkad Halo Telco – Boleh teruskan
  • Klik pada selfcare – bahagian bawah
  • Klik pada Plan
  • More Plans
  • Klik pada Monthly
  • Pilih Monthly Tune Unlimited – RM48
  • Klik pada Subscribe dan Purchase

Mudah sahaja langkahnya. Anda boleh terus dapat plan ini. Sekali lagi, kalau belum mempunyai simkad, boleh KLIK pada link INI dan pihak kami akan terus berhubung dengan anda nanti dan untuk anda sendiri CLAIM Simkad FREE dari kami. Terhad untuk 10 penerima terawal sahaja, apa tunggu lagi, cuba dapatkan simkad ini ya.

Ada banyak lagi pakej-pakej menarik yang bakal ditawarkan dari masa ke semasa. Anda boleh cuba sendiri dan lihat mana yang lebih sesuai untuk kegunaan anda sendiri. 

Jika rumah dah ada wifi, saya tak rekemen pelan ini, mungkin boleh langgan pelan Hi35 dan sebagainya. Apapun, memang setiap orang pastinya mempunyai keperluan yang berbeza dan jika tiada wifi di rumah anda, memang pelan ini sangatlah sesuai untuk tonton movie dan juga netflix tanpa had. 

Inil adalah sedikit review ringkas berkenaan dengan pelan RM48 Unlimited Tune Talk.

Apa Tunggu Lagi

Harap anda dapat penjelasan yang jelas berkenaan dengan cara langgan internet Tune Talk ini. Ada banyak perkongsian yang bakal kami berikan kepada anda pada masa akan datang berkenaan dengan pelbagai topik. Untuk lebih up to date, boleh dapatkan info lanjut di SINI.

Kalau belum ada lagi simkad Halo Telco tu pun, boleh dapatkan terus dari kami. Boleh sahaja KLIK link-link yang ada di atas untuk kami berikan simkad tersebut kepada anda. 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest