Cara Membaca Candlestick Saham Malaysia

Teruskan lagi dengan beberapa siri tips dan teknik yang terbaik dalam pelaburan saham. Kali ini saya akan berkongsi sedikit tips berkenaan dengan cara membaca candlestick saham yang merupakan tips yang terbaik jika digunakan secara efektif dalam pelaburan saham.

Sebelum itu, saya galakkan juga anda membaca teknik top down approach ini untuk memudahkan anda belajar saham. Ada beberapa teknik saham yang saya kongsikan pada artikel di atas dan harap anda dapat mengambil manfaat daripada teknik tersebut.

Bagaimana cara membaca candlestick saham?

Ada beberapa cara untuk membaca candlestick secara efektif tetapi sebelum itu, saya nak berikan info berkenaan dengan candlestick. Anda dapat menganalisa dengan betul candlestick jika anda menggunakannya dengan betul.

Candlestick adalah reversal signal, dan di sini adalah beberapa artikel berkenaan dengan candlestick reversal signal yang sepatutnya pelabur technical analisis patut ambil tahu.

Saya juga ada kongsikan teknik dan singal penting dalam candlestick di;

–>Download Signal Penting Candlestick←

Cara untuk berjaya dalam pasaran saham adalah cuba untuk apply semua signal yang saya berikan itu tadi dalam pasaran saham. Terutama dalam keadaan real time kerana ini membolehkan anda untuk mencuba dan membaca sendiri teknik yang diberikan.

Juga pentingnya panduan daripada online dan beberapa siri video pelaburan saham, tentunya dapat membantu anda untuk berjaya dalam saham yang anda juga ceburi. Untuk yang demikian, saya sangat menggalakkan anda mendapatkan panduan komprehensif teknik pelaburan saham INI kerana ianya telah memberi panduan kepada saya untuk berjaya dalam pasaran saham.

Ada beberapa info penting berkenaan dengan panduan tersebut yang sangat penting terutama berkaitan dengan pelaburan indeks. Teknik top down aproach yang saya beritahu di artikel atas.

**Saya mencadangkan jika anda baru bermula dalam pasaran saham, panduan yang saya sebutkan ini adalah sangat PENTING. Tetapi jika anda sudah mula membuat duit dalam pasaran saham, panduan ini memberi beberapa info baru berkenaan dengan teknikal analisis. Apa yang saya dapat daripada panduan ini adalah teknik ikut indeks dan “nature” mutual fund manager dalam melabur bursa saham di pasaran saham. Bagaimana nak tahu saham mana yang menjadi pilihan mutual fund manager.

Ya, itulah benda baru yang saya pelajari dalam pelaburan saham. Anggaplah ebook ini sebagai satu permulaan kepada perjalanan anda mempelajari teknik pelaburan saham.

Nasihat saya, jangan kedekut ilmu, jangan kedekut untuk melabur, jangan penat untuk belajar teknik pelaburan saham dan jangan putus asa sehingga anda berjaya. Itulah rahsia kejayaan sebenar pelaburan saham.

 

Artikel berkaitan :

Cara Melabur Saham dengan Maybank2u

Pin It on Pinterest