No 1 Rumah Untuk Di Jual Segamat – Taman Yayasan

Harga rumah memang semakin lama semakin mahal terutama di kawasan-kawasan yang panas seperti Lembah Klang ataupun Johor Bahru. Lagila kalau nak cari projek perumahan baru di kawasan tersebut. Tak dinafikan ada juga yang ingin mencari rumah baru dengan bajet bawah RM400k, malahan ada yang nak cari dengan bajet bawah Rm300k. Berita baik, projek perumahan baru dengan bajet bawah Rm300k memang ada tetapi lokasi mungkin kena pertimbangkan dan sangat sesuai untuk mereka yang ingin berpencen dan duduk jauh daripada bandar-bandar besar.

Rumah yang kami maksudkan itu adalah satu perumahan baru untuk dijual di Taman Yayasan, Segamat. Setakat artikel ini ditulis, harga projek tersebut adalah di bawah RM300k dan merupakan antara perumahan baru yang paling berbaloi yang anda boleh miliki. Masih ada beberapa unit perumahan yang ada dan jika ada projek baru pun, masih lagi pada harga yang OK kerana ianya adalah di dalam kawasan yang masih lagi murah.

Rumah Taman Yayasan Segamat By Ishtihar Development

Ketika artikel ini di tulis, perumahan yang kami maksudkan tersebut telahpun siap dibina dan sedia untuk diduduki. Maksudnya, setelah proses pinjaman perumahan sama ada pinjaman dengan bank atapun dengan pihak LPPSA lulus dan proses tukar nama selesai, anda boleh terus tinggal di rumah ini. Ianya menarik kerana dibina 2 tingkat dengan keluasan yang besar. Tetapi jangan expect untuk dapatkan corner lot unit kerana kemungkinan sudah habis kerana ditawarkan pada harga yang sangat murah berbanding projek-projek lain.

Ishtihar Development juga antara yang “deliver” projek mereka di Segamat dan setakat ini tiada masalah dengan projek-projek yang mereka tawarkan. Info rumah berkenaan dengan projek ini adalah seperti di bawah;

Apa Yang Menarik?

Ada 2 rebate yang ditawarkan, pertama adalah rebate diskaun 10% daripada harga rumah yang dijual. Dengan erti kata lain, jika pinjaman anda lulus 90%, anda tidak perlu membayar apa-apa deposit untuk rumah ini. Memang menarik.

Yang kedua adalah untuk projek ini, tiada bayaran untuk caj gumaan bagi Sales Purchase Agreement dikenakan. Dapat la jimat dalam RM10k di situ kerana kalau anda membeli rumah subsale, memang akan ada caj guaman SPA yang akan dikenakan. Ini adalah antara rebate yang ditawarkan buat masa ini dan mungkin akan berubah pada masa akan datang. Apapun, boleh confirm dengan menghubungi salah seorang agen jualan untuk projek ini di nombor bawah

Mohd – Whatsapp / SMS – 010 8435381

Detail lain berkenaan dengan projek ini

DETAILS:

(+) Harga bermula RM298k sahaja selepas diskaun
(+) Total unit: 80 unit
(+) Keluasan tanah: 22 x 70 sq.ft
(+) Keluasan bangunan: 2,001 sq.ft
(+) 4 bilik & 4 bilik air

KEMUDAHAN / FASILITI:

(+) Berdekatan dengan Pasar Borong, Pasaraya Nirwana & Pasaraya Billion.
(+) Stesyen minyak: Petronas & Shell
(+) Masjid
(+) Yayasan Industrial Park
(+) 6km ke Bandar Segamat
(+) 8km ke Bandar IoI Segamat
(+) Pusat Operasi Petronas
(+) Bersebelahan dengan Tapak Projek Perindustrian Kerajaan Negeri seluas 200 ekar

PAKEJ MENARIK:

(+) Diskaun sehingga 15%
(+) Booking hanya RM1000
(+) Tanpa deposit (Zero-Downpayment)
(+) Pulangan tunai (cashback) yang lumayan!
(+) PERCUMA Legal SPA

Baki unit sangat terhad, boleh terus hubungi kami untuk viewing & set appoinment.

Mohd – Whatsapp / Call – 010 8435381
Mohd – Whatsapp / Call – 010 8435381

Lokasi projek ini sangat strategik dan dekat sangat dengan pelbagai kemudahan awam dan bandar Segamat. Kalau nak cari projek perumahan di Segamat ataupun projek yang di bawah harga RM400k ataupun RM300k, ini memang antara pilihan yang anda boleh fikirkan. Yang penting berbaloi dengan apa yang anda mahukan.

Rumah Baru Ada Rebate – Subsale Belum Tentu

Perumahan baru memang banyak rebate dan anda boleh dapatkan waranti daripada pihak pemaju jika ada kerosakan dalam tempoh 2 tahun selepas memiliki rumah. Kalau rumah subsale masih belum tentu lagi anda bakal mempeolehi rumah ini. Antara pelanggan kami yang dah berjaya memperolehi rumah ini adalah mereka yang bekerja Singapura dan ada juga mereka yang bekerja di Malaysia dan menggunakan Loan LPPSA. Sekali lagi, jika berminat, boleh terus hubungi no di atas untuk info lanjut berkenaan dengan detail hartanah, gambar, kelayakan pinjaman dan lain-lain lagi.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest