5 Cara Guna Touch N Go Ewallet

Sekarang sudah menjadi satu fanomena berkenaan dengan penggunaan ewallet ataupun dompet digital. Pada mulanya, kami sendiri sangsi dengan kemunculan dompet digital ini sehinggalah mencuba salah satu daripada ewallet yang popular. Jadi, artikel kali ini, kami ingin memberikan beberapa tips penting berkenaan dengan cara guna Touch N Go Ewallet dan manfaat yang anda boleh dapat serta kelebihan yang anda boleh manfaatkan dalam penggunaan dompet digital tersebut.

Mudah, jimat dan memberi manfaat, itulah yang dapat kami simpulkan setelah menggunakan dompet digital dari T&G ini selama sebulan. Ada banyak perkara yang diluar jangkaan terutama berkaitan dengan “cashback” yang bakal anda terima jika terus menggunakan app ini. Anda tidak akan rugi apa-apa dan ianya sangat berbaloi. Lagilah sekarang ini pihak pengurusan menggunakan pelbagai medium untuk mengiklan app ini dan pastinya banyak promosi menarik yang ditawarkan pada masa akan datang.

cara guna touch n go e wallet

Cara Guna T&G EWallet

Cara guna tak susah, pertama sekali apa yang anda perlu lakukan adalah untuk anda download app ini di google play store ataupun apple store. Untuk mudahkan anda, boleh KLIK JE LINK ini dan boleh terus dapatkan app ini.

Dah download, cuba top up seberapa yang boleh, kami rekemen cuba dlu RM100. Nak tambah nilah ada banyak pilihan sama ada dengan kad kredit, kad debit mahupun dengan pilihan online banking. Nak reload di 7 Eleven pun tak menjadi masalah. Lepas dah reload nak buat macam mana?

Lepas reload anda dah boleh shopping menggunakan app ini. Boleh tengok gambar di bawah ini dan tekan “pay” untuk membuat pembayaran. Special QR code akan keluar dan apabila anda nak buat pembayaran, boleh scan QR Code ini dan jumlah amount perbelanjaan akan terus ditolak daripada akaun anda. Memang menarik dan ianya cashless.

Apabila anda scroll bawah sedikit, anda akan nampak bahagian promotion. DI sini ada banyak pilihan promosi-promosi menarik dari merchant yang bekerjasama dengan syarikat Touch N Go wallet. Juga special cashback yang anda bakal dapat apabila anda menggunakan app ini. Cuba tengok promosi yang ada dan manfaatkan sebaiknya, Cuba maksimumkan sebanyak mungkin promosi yang ditawarkan. Cara guna Touch N Go E Wallet ini adalah, dapatkan sebanyak cashback yang di berikan dan manfaatkan sepenuhnya.

Pengalaman Menggunakan App ini Selama Sebulan

Banyak kejutan terutama adalah untuk cashback yang anda bakal terima setelah menggunakan app ini. Ketika kami menggunakan app ini, setiap perbelanjaan kali pertama, pengguna akan mendapat 50% cashback daripada pihak touch n go. Menarik kan! Ingat lagi masa tu berbelanja di Speedmart sebanyak Rm40 membeli barangan keperluan di dapur. Setelah membuat pembayaran dan selesai, dapat notification yang pihak T&G memberikan rebate sebanyak 50% ke dalam akaun. Memang berbaloi.

Selain itu juga, promosi sehingga 31 Disember 2019, setiap pembayaran dalam satu resit melebihi RM5, pengguna akan memperolehi cashback lagi sehingga RM1 untuk setiap pembeli. Ianya ditawarkan pada setiap hari. Jadi memang tidak melepaskan peluang ini untuk berbelanja di speedmart dan 7 Eleven bagi mamanfaatkan cashback yang diberikan.

Untuk tahun 2020, ianya dimulakan dengan program E-Tunai Rakyat di mana anda boleh dapat RM30 secara percuma. Baca sehingga akhir artikel untuk dapatkan info lanjut.

Kelebihan Touch N Go e-wallet

Kelebihan yang ketara adalah pada cashback yang diberikan. Ianya ternyata satu perbelanjaan yang menjimatkan dan menguntungkan pada jangka masa panjang. Siapa yang tak mahu pembelian barangan pada harga yang jauh lebih murah daripada biasa kan.

Ada juga promosi yang apabila anda top up menggunakan debit kad, akan entitle RM5 cashback. Perkara-perkara seperti ini memang sentiasa ada dan sering berlaku.

Cashless adalah antara kelebihan yang paling kami gemar. Tidak perlu untuk withdraw duit dari ATM, terus je transfer ke dompet digital ini. Lagila kalau ada amount yang terlalu kecil terutama sen-sen, memang akan hilang, sebalinya dengan ewallet ini, tiada masalah wang kecil kerana semuanya dalam bentuk digital.

Akan Datang

Tentunya akan lebih banyak promosi yang akan diberikan dan kami juga akan berikan sedikit review dan perbandingan dengan dompet digital lain seperti Boost, Maybank Pay dan lain-lain. Harap ianya dapat sedikit sebanyak memberikan penjimatan kepada anda dan membolehkan anda untuk mengamalkan gaya hidup cashless. Pastinya lebih berbaloi.

Nantikan tips-tips personal finance kami yang lain terutaman berkaitan dengan pelaburan dan cara untuk mendapatkan cash agar anda boleh berjimat cermat. Terkini program cashback daripada T&G E Wallet

  • Piza Hut – RM5 Off regular Pizza – sehingga 29/2/2020
  • 7 Eleven Cashback – Min spend RM 11 – sehingga 23/2/2020
  • Burger King -Medium Meal For RM9.88 – sehingga 29/2/2020

Terkini 2020 – E Tunai Rakyat

Kerajaan telah mengumumkan dimana mereka akan memberikan insentif sebanyak RM30 kepada pengguna 3 dompet digital utama di Malaysia. Salah satunya adalah Touch N Go E wallet ini. Bermula 15 Januari sehingga 14 Mac 2020, anda boleh dapat secara percuma, tunggu apa lagi dapatkan sekarang sementara masih ada. Pastikan anda mempunyai alat di bawah untuk claim.

Dah boleh claim sekarang, ada alat di atas ni lagi mudah untuk claim. Selamat berbelanja ya. Banyak tu RM30.

Isu Data Privacy Dalam Penggunaan E-Tunai Rakyat

Terdapat banyak sumber di media social berkenaan dengan isu kebocoran data privacy apabila anda cuba mendapatkan E-Tunai Rakyat pada kali ini. Berikut adalah antara beberapa petikan yang popular di media social berkenaan degan isu data privacy di media social tersebut.

data privacy ewallet malaysia

Ianya telah menjadi viral dan ramai yang teragak-agak untuk claim RM30 daripada kerajaan ini. Apapun, kita ikuti apa kata YB Menteri Kewangan kita.

Penafian Daripada YB Menteri Kewangan

Berikut adalah antara penafian daripada YB Menteri Kewangan.

PUTRAJAYA: Finance Minister Lim Guan Eng has refuted claims that the e-Tunai initiative is an attempt by the government to obtain the public’s personal information.

He said the government does not have to go through such lengths for the information as all can be obtained from one’s identity card. (sumber : the star)

Menurutnya, tidak timbul isu pengambilan data kerana kerjaan boleh ambil data daripada IC rakyat di Malaysia. Apapun, anda boleh buat keputusan untuk terus claim ataupun sebaliknya. Anda ada tempoh sehingga 14 Mac 2019 untuk proses claim dan lain-lain.

Related Posts

2 thoughts on “5 Cara Guna Touch N Go Ewallet

  1. Muhammad Amir Fadhly bin Abdul Rahim says:

    Hi, nak subscribe untuk website ni boleh? Memang terbaik tuan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest