Tips Main Saham Tanpa Modal – 2024

Sebenarnya boleh ke untuk main saham tanpa modal? Pada artikel kali ini, kami akan berikan penerangan lanjut berkenaan dengan topik ini dan tips untuk anda bermula dalam pelaburan saham tanpa sebarang modal. Pastikan anda baca artikel ini sampai habis kerana ada banyak informasi yang bakal pihak kami kongsikan kepada anda

Sepanjang pengalaman saya bermain saham, ada banyak perkara yang perlu untuk seseorang pelabur itu menjadi pelabur saham yang berjaya dan yang sangat penting, perlukan modal!. Sekurang-kurangnya modal ilmu sebagai permulaan untuk melabur dalam saham.

main saham tanpa modal

Pelabur saham perlukan modal untuk;

  1. Modal permulaan saham, perlu bermula dengan nilai minima. Nilai yang bila anda rugi, masih tidak terkesan. Ini penting untuk mencuba pasaran atau menguji betapa dalamnya “pasaran”.
  2. Modal masih lagi diperlukan, untuk mendapatkan bahan-bahan dan latihan dalam bentuk seminar saham, dalam bentuk ebook, ataupun panduan video. Semua latihan ini memakan modal yang banyak dan memerlukan komitmen seseorang untuk berjaya.
  3. Antara lain adalah modal masa, itu adalah sangat penting tanpa mengira keadaan dan tempat. Anda perlu mencari masa untuk belajar semua teknik-teknik pelaburan saham dan cuba aplikasi semua teknik tersebut dalam pasaran.

Antara cara untuk bermula dalam pelaburan saham

Untuk bermula dalam pelaburan saham, pertama sekali anda perlu untuk memilih teknik pelaburan saham anda. Teknik teknikal dalam pelaburan saham atau teknik fundemantal dalam pelaburan saham.

Adalah lebih baik untuk anda kuasai kedua-dua teknik teknikal analisis dan fundemantal analisis dalam pelaburan saham ini bagi membolehkan anda untuk sukses dalam pelaburan yang anda lakukan. Untuk teknik daripada teknikal analisis, adalah lebih baik anda buat analisa menggunakan Tradingview. Boleh claim free Tradingview 30 hari melalui link di bawah ini.

Tradingview adalah antara tools terbaik untuk buat analisa berkenaan dengan saham di Malayia dan pasaran lainnya ini.

Teknikal Analisis Dalam Saham

Teknik teknikal dalam pelaburan saham adalah teknik yang saya sendiri gunakan dalam pelaburan saham saya. Untuk teknik ini, kemahiran membaca graf, melihat signal dan indikator adalah sangat penting. Jika anda berminat, anda boleh dapatkan teknik teknikal panduan pelaburan saham dalam bahasa Melayu ini.

Sejujurnya saya dah memiliki panduan ini dan ianya SANGAT bagus bagi mereka yang baru berjinak dalam pelaburan saham. Bagi mereka yang sudah lama dalam pelaburan saham, ada beberapa info baru yang bakal anda perolehi dalam panduan tersebut. Sejujurnya, saya sangat menggalakkan pelabur baru mahupun lama untuk memilikinya.

Untuk info lebih lanjut, anda juga boleh dapatkan tips teknikal analisis dalam saham di SINI.

Fundemantal Analisis Dalam Saham

Teknik fundemantal adalah satu lagi ciri pelabur yang berjaya dalam pelaburan saham. Teknik fundemantal memerlukan anda untuk mahir dalam membaca laporan kewangan syarikat, melihat peluang-peluang perniagaan syarikat dan lain-lain lagi. Jika anda seorang yang sukar membaca graf dan melihat indikator, teknik fundemantal sangat sesuai untuk anda kuasai.

Sering terjadi pergaduhan antara kedua-dua pengguna teknik tersebut yang menyatakan teknik yang mereka gunakan lebih baik, lebih buat duit daripada teknik lain. Saya sendiri kenal mereka yang berjaya dalam menggunakan teknik teknikal, juga pelabur yang berjaya dalam menggunakan teknik fundemantal. Chill out, jangan gaduh-gaduh, yang paling penting adalah dapat buat duit dengan pelaburan saham.

Teknik main saham tanpa modal ada ke?

Ada atau tidak itu bergantung, yang paling penting sekali, anda masih perlu keluarkan modal pada awal pelaburan anda. Dengan latihan dan bimbingan yang betul, insyaAllah akan dapat balik, modal yang dilaburkan dalam pelaburan saham. Jangan buat kerja separuh jalan. Itu yang paling penting sekali dalam pelaburan saham ini untuk berjaya.

Sedikit tips yang saya nak kongsikan, tapi tips ini hanya untuk mereka yang inginkan tips pelaburan dalam teknikal analisis sebab saya adalah salah seorang pelabur teknikal analisis.

Apapun, untuk pelaburan saham tanpa modal, anda boleh tengok video di bawah ini. Ianya adalah antara beberapa tips penting bagi anda untuk membuat pelaburan saham tanpa menggunakan sebarang modal. Boleh tengok video tersebut di bawah ini.

Saya akan kongsikan beberapa signal penting dalam pelaburan saham berdasarkan kepada candlestick. Info lanjut berkenaaa dengan candlestick boleh didapati di dalam kelas saham percuma kami. Juga beberapa video berkaitan dengan teknikal analisis dan panduan pelaburan bagi membolehkan anda untuk sukses dalam saham.

Ada banyak saham berkualiti yang anda boleh buat kajian antaranya adalah saham Farm Fresh, TNB, Telekom dan lain-lain. Banyak yang anda perlu untuk pelajari dan boleh pelajari satu persatu teknik dan pelaburan yang berkesan untuk jangka masa panjang.

Kelas Saham Online Percume Smartinvest101

Bagi mereka yang masih baru dalam pelaburan saham, teknik ini antara signal yang sangat hebat yang akan membantu anda untuk berjaya dalam pelaburan saham. Anda boleh akses kelas saham percuma yang saya maksudkan dalam link di bawah ini.

–>KELAS SAHAM PERCUMA UNTUK ANDA<–

Apapun semoga berjaya dalam kempen pelaburan saham anda.

Alternatif Selain Saham

Pada kesempatan ini, kami juga ingin kongsikan beberapa tips dan alternatif lain untuk pelaburan saham kepada anda. Anda boleh dapatkan informasi berkaitan dengan alternatif tersebut di dalam artikel di bawah ini;

Cukuplah 3 alternatif ini yang kami berikan kepada anda. Ianya merupakan antara alternatif yang berbaloi yang anda boleh dapatkan sekiranya anda nak dapatkan info lain berkaitan denganh pelaburan saham.