5 Info Pinjaman Perumahan Maybank

Apa yang anda perlu tahu berkenaan dengan Pinjaman Perumahan Maybank. Sekarang ini harga rumah semakin naik dan tidak ramai yang mampu untuk membeli rumah dengan menggunakan duit sendiri. Kalau tak guna duit sendiri, nak beli rumah macam mana? Salah satu cara adalah dengan membuat pinjaman perumahan yang ditawarkan oleh banyak bank di Malaysia ini.

Salah satunya adalah pinjaman untuk perumahan daripada Maybank Islamic yang merupakan antara pilihan pinjaman berbaloi untuk anda cuba. Lagipun, pinjaman yang ditawarkan adalah sangat kompetatif dan antara pilihan terbaik yang anda boleh dapatkan di pasaran.

Untuk artikel pada kali ini, kami akan berikan beberapa tips penting kepada anda berkenaan dengan kebaikan mendapatkan pinjaman daripada Maybank ini. Juga, beberapa tips penting untuk membuat pinjaman daripada Maybank ini.

Untuk pengetahuan anda, Maybank merupakan antara piliahan yang menawarkan pinjaman 100% dan jika ini pakej yang anda cari, boleh cuba untuk dapatkan dan lihat sama ada ianya berbaloi ataupun sebaliknya.

pinjaman perumahan maybank

Cara Untuk Membuat Permohonan Pinjaman Perumahan Maybank

Sama ada anda inginkan pinjaman loan rumah pertamaku ataupun pinjaman biasa, boleh berikan info lanjut di dalam borang di SINI. Setelah anda mengisi borang ini, pihak mereka akan menghubungi anda untuk mendapatkan info lanjut berkenaan dengan pinjaman perumahan ini. Yang penting, ianya akan memudahkan anda terutama jika anda memang serius untuk mendapatkan housing loan tetapi tidak berkesempatan untuk menghubungi pegawai bank yang berdekatan.

Ianya semudah ABC dan tiada yang lebih mudah daripada itu. Apapun, berikut adalah antara dokumen yang diperlukan untuk membuat permohonan pinjaman ini.

1 Salinan IC
2 Slip gaji 3 bulan
3 Bank statement 3 bulan
4 Penyata KWSP
5 Pengesahan Majikan
6 Geran tanah / Sales form

Ini adalah dokumen asas bagi mendapatkan pinjaman bagi mereka yang makan gaji. Bagi mereka yang bekerja sendiri, set dokumen yang diperlukan adalah berbeza. Untuk info lanjut berkenaan dengan dokumen bagi mereka yang berkerja sendiri, boleh isikan borang di bawah untuk bagi memudahkan pihak bank menghubungi anda untuk mendapatkan maklumat lanjut berkenaan dengan pinjaman yang ditawarkan.

>> KLIK Untuk Daftar Pinjaman Perumahan di Maybank <<

Apa Yang Maybank Tawarkan

Berikut adalah antara pakej yang menarik yang ditawarkan oleh pihak Maybank. Harap ianya membantu anda untuk membuat keputusan dalam pembiayaan rumah sama ada pembiayaan secara refinance ataupun pinjaman perumahan baru.

#1 Interest Rate Yang Kompetatif

Untuk info, interest rate sentiasa berubah mengikut keadaan semasa. Tetapi jangan risau kerana Maybank memang memberikan interest terbaik berdasarakan kepada situasi semasa. Ianya perlukan interest yang sentiasa kompetatif bagi mendapatkan pinjaman daripada pengguna. Jadi, tidak perlu untuk anda untuk terlalu membandingkan interest rate kerana ianya memang sentiasa kompetatif. Selain daripada itu juga, Ianya menawarkan pakej semi fleksi yang merupakan antara pilihan terbaik yang ada di pasaran sekarang.

#2 Approval yang pantas

Untuk approval tidak mengambil masa yang terlalu lama. Biasa dalam seminggu sudah boleh dapat jawapan sama ada lulus ataupun sebaliknya. Disebabkan oleh itu, pilihan yang ada untuk pinjaman daripada Maybank ini memang terbaik dan antara pilihan terbaik untuk anda dapatkan di pasaran sekarang.

#3 Menawarkan Skim 100% Loan

Kalau 100% loan yang anda cari, Maybank adalah antara pilihan yang anda boleh dapatkan selain daripada pakej di CIMB. Untuk info lanjut, boleh klik pada borang yang ada di atas.

#4 Tiada Lock In Period

Bergantung kepada pakej yang ditawarkan, Maybank tiada lock in period. Ianya bagi Maybank Islamic sahaja. Ini membolehkan anda untuk menyelesaikan pinjaman anda lebih awal tanpa dikenakan sebarang penalti. Terutama kalau anda ada merancang untuk refinance rumah anda pada masa hadapan.

#5 Clean CCRIS

Kalau anda mempunyai masalah clean ccris pun tak ada masalah untuk mencuba. Saya ada beberapa pelanggan yang permohonan pinjaman diluluskan walaupun tiada apa-apa rekod di dalam CCRIS. Tetapi, ada faktor lain juga yang perlu diambil kira seperti pekerjaan saving dan lain-lain.

Cara Untuk Permohonan Anda Cepat Lulus

Salah satu cara untuk permohonan anda cepat lulus adalah anda perlu untuk membuktikan yang anda mempunyai pendapatan tambahan lain dan satu lagi, simpanan yang tinggi. Ada kedua-dua ini, maka mudahlah untuk permohonan pinjaman anda lulus.

Untuk tambah pendapatan, berikut adalah antara beberapa idea yang kami rekemen untuk anda baca sebelum membuat pinjaman perumahan ini.

Apa yang anda perlu lakukan sebelum mendapatkan pinjaman perumahan?

Lebih mudah untuk anda mendapatkan pinjaman perumahan dengan mencuba untuk mendapatkan housing loan daripada pelbagai bank serentak. Kemudian, boleh buat pilihan terbaik berdasarkan kepada bank mana yang approve dan berikan pakej terbaik.

Maybank adalah antara salah satu bank yang anda boleh cuba sendiri. Apapun, boleh isikan maklumat anda dan pihak mereka akan berikan info lanjut dan akan cuba untuk apply beberapa bank secara serentak.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *