Sekarang ini semuanya tentang duit dan cara untuk uruskan duit anda. Kami terpanggil untuk tubuhkan smartinvest101 ini sebagai salah satu cara yang baik untuk anak muda di Malaysia celik kewangan terutama isu-isu pelaburan di Malaysia.

Juga termasuk beberapa tutorial berkaitan dengan pelbagai topik terutama pelaburan, juga diselitkan beberapa iklan khidmat masyarakat berkaitan dengan topik-topik pelaburan di Malaysia. Juga, bersedia bekerjasama dengan mana-mana pihak dalam memberikan khidmat terutama dalam penulisan kewangan untuk menjadikan masyarakat terutama orang muda di Malaysia ini, celik IT.

Siapa dibelakang smartinvest101.com ini?

Mohd Fais merupakan seorang penulis bebas, perancang kewangan dan perunding hartanah. Dedicated dalam memberikan dan berkongsi berkenaan dengan topik kewangan di Malaysia.

Isu kewangan anak muda adalah menjadi fokus utama dalam perkongsian blog ini. Isu PTPTN, penggangguran, bantuan kerajaan, pekerjaan dan cara untuk tambah pendapatan sampingan akan terus diulas dari masa ke semasa. Ada banyak peluang untuk tambah pendapatan dan juga topik-topik berkenaan dengan kewangan yang akan dikongsikan.

Merupakan seorang milenials, kami faham kekangan kewangan anda untuk dapatkan pinjaman rumah, sebab itu tujuan blog ini ditubuhkan. Rumah mahal, harga rumah semakin tinggi, kos sara hidup yang tinggi adalah antara fokus dalam blog ini. Jika berminat, topik berkenaan dengan produk kewangan daripada bank juga akan dikongsikan seperti personal loan, kad kredit, akaun bank dan lain-lain.

Juga seorang yang aktif dalam pelaburan hartanah, Merupakan seorang pelabur hartanah yang memiliki beberapa unit rumah sewa, juga mempunyai pengalaman menyewakan bilik di salah satu rumah di Johor Bahru. Selain dari itu, mempunyai pengalaman dalam melabur instrumen pelaburan seperti saham dan juga FCPO. Masih lagi merupakan seorang pelabur dan ingin berkongsi semua pengalaman berkaitan dengan pelaburan dan perkongsian jual beli rumah di blog ini.

Boleh berhubung dengan kami melalui email di sini : mf3247@gmail.com