5 Senarai Pembekal Face Mask – Covid19

Mana nak cari pembekal face mask dikala musim covid-19 yang semakin meningkat di seluruh dunia dan di Malaysia. Disebabkan oleh apa yang berlaku ini, peralatan yang membabitkan kebersihan, face mask, sarung tangan getah telah mendapat peningkatan yang ketara.

Pada artikel kali ini, kami nak tunjukkan beberapa tempat yang anda boleh pergi bagi mendapatkan senarai pembekal untuk topeng muka dan juga peralatan lain bagi menghadapi penyakit ini. Juga beberapa tips penting bagi menghadapi covid-19. Harap anda boleh teruskan membaca artikel ini sampai habis ye.

Jangan lupa untuk anda ikuti perkembangan semasa melalui official Twitter dan Facebook Kementerian kesihatan Malaysia agar anda sentiasa tahu apa yang anda perlukan dan info terkini berkaitan. Penting untuk anda tahu apa yang berlaku agar pencegahan dapat dilakukan dengan pantas.

pembekal face mask

Teruskan Berada di Rumah – Tidak Perlu Keluar Rumah Jika Tak Perlu

Jika tiada urusan yang betul-betul mendesak untuk anda keluar rumah, makanya, tidak perlu keluar rumah. Ianya penting dalam membantu pihak kerajaan untuk memutuskan rantaian jangkitan covid-19 ini daripada terus menular sehingga tidak dapat dikawal.

Pastikan anda mempunyai alat INI untuk sentiasa “up to date” dengan info semasa dan yang lebih penting lagi adalah untuk pembelian peralatan rumah seperti alatan makanan, boleh gunakan perkhidmatan online seperti Shopee ataupun Lazada.

Kalau terpaksa keluar rumah, boleh juga keluar rumah kalau tidak, duduk sahaja di rumah. Kalau nak order makanan tu, boleh gunakan khidmat seperti food panda dan yang seumpama dengannya. Sama-sama kita cuba putuskan rantaian penyakit ini daripada terus merebak dengan lebih meluas.

Kalau Terpaksa Keluar, Ini Peralatan Yang Anda Kena Ada

Kalau terpaksa keluar, gunakan kesemua alatan yang anda untuk melidungi diri anda dan mereka yang ada disekitar untuk mengurangkan kesan jangkitan akibat daripada covid-19 ini. Berikut adalah antara pembekal untuk face mask ataupun topeng muka yang anda perlukan.

Di Mana Nak Beli Face Mask Murah

Kalau nak beli face mask murah dengan harga borong, boleh lihat kepada pembekal-pembekal ini yang menawarkan harga yang murah dan berbaloi. Kalau nak gunakan untuk kegunaan sendiri pun tidak mengapa.

1 Pilihan Pertama – Beli Borong di SINI

2 Mask Cotton – Alternatif Terbaik

Cukuplah 2 pembekal ini untuk face mask dan harap anda boleh gunakan untuk kegunaan sendiri dan kegunaan orang yang berada di sekeliling anda.

Hand Sanitizer Pun Penting

Selain daripada topeng muka, peralatan yang penting lainnya adalah hand sanitizer. Alat ini penting terutama kalau berada di luar rumah dan perlu untuk gunakan dengan kerap bagi mengelak daripada risiko terkena jangkitan covid-19 ini. Sama seperti topeng muka, hand sanitizer pun mengalami masalah dari segi bekalan dan macam mana nak dapatkan bekalan untuk hand sanitizer ini, bolehlah tengok beberapa pilihan yang kami rekemen anda di bawah ini.

1 Pilihan Hand Sanitizer Murah – Tengok Di SINI

2 Alternatif Lain Di Sini

Harapnya, pilihan ini dapat membantu anda untuk mendapatkan pilihan yang terbaik pada harga yang berpatutan.

Hand Sanitizer Tiada – Guna Ni

Kalau tiada hand sanitizer pun tak mengapa, asalkan ada alat ini pun sudah sangat membantu. 

Jika kerap membasuh tangan dengan menggunakan alat yang saya nyatakan seperti di atas ini, akan dapat membantu mengurangkan risiko kepada jangkitan. Kerap membasuh tangan dan cuci tangan bagi mengelak daripada terkena jangkitan akibat daripada covid-19 ini.

Jaga Kebersihan – Sentiasa Bersihkan Rumah

Perlu diingat juga agar amalkan gaya hidup sihat dan kerapa bersihkan rumah terutama di tempat-tempat yang senang ataupun mudah bakteria melekat. Antara tempat adalah seperti di permukaan pintu, lantai dan lain-lain lagi.

Kerap bersihkan persekitaran, kerap mop lantai dan amalkan gaya hidup yang sihat terutama sekali kepada mereka yang terkesan dengan covid-19 ini. Jika anda tidak terkesa pun, masih belum terlambat untuk terus konsisiten untuk amalkan gaya hidup sihat seperti bersukan di rumah dan kerap mencuci tangan. 

Peralatan untuk membersihkan rumah sangat mudah untuk didapati dan saya mengharapkan agar anda ambil serious perkara berkaitan dengan kebersihan rumah anda.

Bantuan Kewangan Berkaitan Covid-19

Pihak kerajaan telah mengemukakan pelan ataupun pakej rangsangan ekonomi bagi membantu mereka yang terjejas akibat daripada penularan covid-19 ini. Banyak bantuan yang telah dan bakal diberikan kepada rakyat dalam merangsang ekonomi setempat. Untuk dapatkan info lebih lanjut berkenaan dengan pelan ataupun pakej rangsangan yang terlibat boleh ikuti link ini untuk info lanjut.

Jangan lupa untuk kongsikan artikel ini kepada ramai lagi agar mereka mendapat manfaat dan tips untuk cara mendapatkan bekala topeng muka pada harga yang mampu milik. Akhir sekali, kami rekemen untuk anda follow laman social berkaitan dengan covid-19 daripada sumber – sumber kementerian antaranya adalah twitter dan facebook milik mereka.

Semoga sihat selalu. Jangan lupa juga untuk anda membaca artikel kami yang lain berkaitan dengan tips bekerja dari rumah sempena dengan Covid-19 ini.

Leave a Reply

Pin It on Pinterest