6 Info Pinjaman Perumahan Public Bank – 2023

Rumah memang satu keperluan dan untuk memiliki rumah, salah satu cara yang paling popular adalah dengan mendapatkan pinjaman daripada bank. Bagi mereka yang mempunyai duit, memang tidak salah untuk membeli rumah secara cash, tetapi, kalau tiada cash, tiada masalah untuk mendapatkan pinjaman daripada bank. Salah satu bank yang popular dalam menawarkan housing loan adalah pinjaman perumahan Public Bank.

Public bank merupakan bank yang tidak asing lagi di Malaysia ini dan ianya mempunyai banyak cawangan di seluruh Malaysia. Pakej yang ditawarkan sama ada untuk pinjaman perumahan ataupun housing loan refinancing adalah sangat kompetatif dan sangat berbaloi untuk anda dapatkan.

Apapun, kepada anda yang inginkan info lanjut berkenaan dengan pinjaman untuk membeli rumah sama daripada Public Bank ini, boleh isi maklumat anda di dalam BORANG INI. Pihak mereka akan hubungi anda untuk mendapatkan maklumat yang lebih tepat berkenaan dengan pinjaman yang ditawarkan.

pinjaman perumahan public bank

Tempoh Kelulusan Pinjaman Perumahan Public Bank

Public bank menawarkan pakej yang menarik untuk pinjaman perumahan dan untuk kelulusan, biasanya tidak akan ambil masa yang terlalu lama. Kalau dokumen anda kuat, dalam tempoh 3 hari sudah boleh dapat keputusan sama ada pinjaman anda boleh lulus ataupun sebaliknya.

Tepi kena pastikan yang dokumen pinjaman anda betul-betul kuat, kalau banyak yang tidak lengkap, biasa susah sikit untuk dapatkan pinjaman daripada Public Bank ini. Apapun, boleh isikan maklumat dan borang yang ada di atas ini untuk info lanjut berkenaan dengan housing loan ini. Manakala untuk dokumen pula, boleh tengok di bawah.

Dokumen Untuk Kelulusan Pinjaman Perumahan

Ini adalah untuk mereka yang “makan gaji”, untuk itu, berikut adalah apa yang anda boleh sediakan sebelum membuat pinjaman daripada bank ini;

1 Slip Gaji 3 Bulan
2 Bank Statement 3 bulan
3 Salinan IC
4 Penyata KWSP
5 Pengesahan Majikan
6 Geran Rumah / Sales Form

Ini adalah dokumen asas untuk membuat pinjaman. Bagi yang bekerja sendiri pula ada set dokumen yang berbeza. Untuk yang bekerja sendiri, adalah digalakkan untuk anda “declare” income tax anda. Kalau tak declare, memang bank ini tidak akan teruskan permohonan anda. Untuk info berkenaan dengan pinjaman perumahan untuk mereka yang bekerja sendiri, anda boleh tengok artikel khusus kami di SINI.

Tetapi, ada bank lain yang boleh teruskan pinjaman anda walaupun anda tidak declare income tax. Nak tahu bank mana, boleh klik link di bawah ini dan pihak kami akan hubungi anda nanti

>>Borang Pinjaman Untuk Perumahan<<

Interest Rate

Bank ini menawarkan interest rate yang sangat kompetatif dan antara yang berbaloi yang ada di pasaran buat masa ini. Ianya juga menawarkan pakej semi fleksi dan antara pilihan yang baik untuk anda pilih.

Pinjaman untuk perbankan islam juga ditawarkan dengan kadar dan pakej yang menarik untuk anda. Apapun, kalau anda mahukan pakej yang menarik dan terbaik, bank ini sangat kami galakkan untuk anda dapatkan pinjaman dari mereka.

Tiada Lock In Period

Kalau anda ada perancangan untuk selesaikan pinjaman anda dalam tempoh beberapa tahun pun tak ada masalah. Tiada “lock in period” yang dikenakan untuk pinjaman ini. Memang berbaloi dan antara pilihan terbaik yang anda di pasaran buat masa ini.

Ada Saving Untuk Kelulusan Lebih Tinggi

Public Bank sangat suka kepada mereka yang mempunyai simpanan yang tinggi. Kebanyakan pelanggan saya yang mempunyai simpanan paling kurang 10%, mempunyai kemungkinan pinjaman itu mudah untuk diluluskan. Kalau anda mempunyai simpanan, boleh cuba untuk pinjaman daripada bank ini.

Tips Untuk Mempunyai Simpanan Yang Lebih

Penting untuk anda mempunyai simpanan yang lebih dan amalan menyimpan duit yang bagus. Kalau ada simpanan, memang lebih mudah untuk pinjaman perumahan anda diluluskan. Untuk itu, berikut adalah antara beberapa tips kewangan dalam blog ini berkenaan dengan tips berjimat dan tempat menyimpan yang baik;

Apapun, kami galakkan untuk anda mencuba untuk mendapatkan pinjaman ini. Selain daripada Public bank, ada banyak pilihan lain untuk anda mendapatkan pinjaman untuk perumahan anda. Antaranya adalah, BSN dan juga CIMB. Ada banyak lagi dan cukuplah untuk anda apply pinjaman ini.

Memang berbaloi dan antara pilihan terbaik yang ada di dalam pasaran sekarang. Info lanjut, boleh dapatkan di borang yang ada di atas.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *