10 Kebaikan Vitamin C Atomy – 2021

Apa kebaikan Vitamin C Atomy yang anda perlu tahu? Artikel pada kali ini, kami akan berkongsi info tentang 10 kebaikan produk Vitamin C dari Atomy yang boleh menaik taraf tahap kesihatan anda dan keluarga. Jika anda pernah dengar tentang produk-produk popular kesihatan seperti Redoxon, Blackmores, Cebion, Shaklee, dan Flavettes, tidak terlalu asing jika kami beritahu anda bahawa produk Atomy juga memberikan manfaat yang sama kepada anda malah lebih berkali ganda penjimatan. 

Nama Atomy sedang meningkat naik dan Vitamin C daripada jenama Atomy ini mempunyai kelebihan yang tersendiri. Boleh baca artikel ini sampai habis, kerana pada akhir aktikel ada sesuatu yang nak saya berikan kepada anda secara Percuma.

kebaikan vitamin c atomy

Mengapa Anda Perlukan Vitamin C?

Asid askorbik adalah sejenis vitamin yang larut dalam air. Vitamin jenis ini ada had dan kadarnya yang tertentu bagi tubuh manusia. Di mana ia tidak disimpan dalam jumlah yang besar dalam badan dan selebihnya juga akan dikumuh melalui air kencing. 

Vitamin bertindak sebagai sumber nutrisi yang sangat penting kepada tubuh dengan membawa fungsi utama sebagai pemangkin yang memperbaiki dan mencetuskan pertumbuhan pelbagai sel dan tisu dalam tubuh. Keseluruhannya, anggota badan anda dilitupi dengan tulang, organ, sel, darah, dan tisu, maka nutrisi ini berguna dalam menjalankan segala fungsi sistem tubuh anda.

Siapa yang perlu menggunakan produk ini?

  • Mereka yang masih tercari-cari produk vitamin C yang terbaik dari segi khasiat dan penjimatan
  • Mereka yang mahukan suplimen yang sedap dan mudah digunakan
  • Mereka yang mengamalkan diet tinggi protein
  • Mereka yang sukar untuk kekal mengamalkan diet setiap hari
  • Mereka yang kurang pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran

Uji kaji air, cecair bewarna dan vitamin C Atomy

60% tubuh badan manusia mengandungi air manakala baki 40% adalah bahan organik dan tidak organik. Uji kaji ini anda boleh lakukan sendiri di rumah dan anda akan lihat perubahan dan kesannya. Apa yang perlu anda sediakan adalah cawan, cecair berwarna, air, sudu, dan vitamin C Atomy.

Letakkan air di dalam cawan dan campur dengan cecair berwarna. Anda akan dapat lihat air yang bersifat neutral akan bertindak balas dengan cecair berwarna lalu menghasilkan air yang berwarna. Kemudian, anda cuba masukkan sedikit vitamin C Atomy ke dalam gelas yang berisi air yang berwarna tadi lalu kacau sehingga sebati. 

Ajaib!!! Tidak sampai 3 saat ianya akan berubah menjadi air biasa kembali tanpa meninggalkan sebarang warna.

Apa yang perlu anda faham dalam uji kaji ini adalah, anda perlu bayangkan bahawa air itu bahan yang ada di tubuh badan dan cecair berwarna itu segala bentuk masalah seperti stress, tekanan, penyakit yang menganggu sistem tubuh badan anda. Lihat bagaimana produk ini memberi solusi kepada semua yang mengugat kesejahteraan tahap kesihatan fizikal dan mental anda. 

Jom kita tengok satu persatu apa itu kebaikan Vitamin C dari Atomy. Tapi sebelum tu, boleh KLIK info di bawah ini kalau anda nak dapatkan akses untuk ke Shopping Mall Atomy yang sah.

1. Terkandung dengan 7 bahan utama

Mangga, limau, strawberi, delima, labu, kunyit, dan phellinus linteus (sejenis microb baik untuk tubuh). Jika anda boleh lihat, bahan-bahan utama produk ini diadun dengan bahan tradisional dan moden. Sebagai contoh labu dan kunyit adalah bahan tradisional yang selalu digunakan untuk produk-produk kesihatan orang lama. Dalam masyarakat Melayu sendiri, kunyit atau jolokannya sebagai “Ratu Rempah Ratus” digunakan meluas kerana ia dipercayai mempunyai banyak nutrisi yang sangat baik kepada kesihatan, seperti protein, serat, vitamin C, vitamin E, potassium, kalsium, zat besi dan magnesium.

Selain itu, ia juga boleh mencegah sel kanser dari merebak, mengawal berat badan, menyembuhkan luka, mengurangkan tahap kolestrol, dan mengawal diabetes. 

Itu baru satu bahan yang kami huraikan, masih ada 6 lagi. Itu pun kami pasti anda sudah berasa kagum dengan khasiat produk ini. 

kebaikan vitamin c atomy

2. Sumber kolagen yang berkesan 

Produk ini sangat penting dalam proses pembentukan kolagen di mana dengan adanya kolagen, kulit anda tidak mudah berkedut dan tetap anjal seperti waktu muda. Jadi sangatlah baik untuk anda amalkan setiap hari dan lagi bagus diamalkan secara konsisten.

3. Dirumus khas sebagai antioksida dan antipenuaan

Kulit tegang dan tidak berkedut mungkin tidak cukup bagi anda untuk kelihatan cantik sepanjang masa. Kali ini produk ini dirumus khas untuk bertindak sebagai antioksida yang kuat bagi mengelakkan pembentukan melanin. Apa pentingnya melanin? Anda akan dapat jawapannya di penghujung artikel ini. 

4. Sangat praktikal di bawa ke mana sahaja

Berbeza dengan produk-produk vitamin yang lain, dimana ia tidak diprodukkan secara tablet sebaliknya dalam bentuk serbuk. Jika dulu anda perlu membawa sebotol vitamin yang berat dan besar ke tempat kerja atau ke sekolah, tetapi kini cukup dengan satu sachet sahaja dengan kapasiti ruang yang kecil dan sangat mudah di bawah kemana-mana, ia boleh memberikan khasiat yang sama. 

5. Mempunyai sijil Halal yang diperakui

Usah risau, produk ini mempunyai sijil Halal dari Korean Muslim Federation dan jika anda membelinya nanti, anda akan dapat lihat logo Halal di bahagian belakang kotaknya. Anda boleh semak sendiri di laman web JAKIM untuk lihat badan pensijilan Halal luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM dan salah satunya adalah yang tertera di produk ini. 

halal cert atomy

6. Penjimatan 2 kali ganda berbanding jenama lain

Berapa tablet vitamin C yang ada untuk sebotol? Kebiasaannya sebotol anda boleh dapatkan 60 tablet. Setiap hari anda makan satu tablet, bermakna sebulan untuk 30 tablet dan dua bulan untuk 60 tablet. Cuba anda kira:

Harga sebotol vitamin C lain jenama untuk 30 tablet = RM 30 (standard)

Untuk 90 tablet = RM 30 x 3 botol

                         = RM 90 

Harga sekotak vitamin C Atomy untuk 90 sachet = RM 80

Anda untung = RM 10

1 hari untuk 1 sachet. Produk Atomy mempunyai 90 sachet dan setiap satu sachet adalah 2 gram. Anda bukan sahaja boleh untung RM 10 dan boleh tahan selama 3 hingga 4 bulan tetapi juga jika anda membeli sebagai ahli Atomy, anda boleh mengumpulkan mata pv sebanyak 7,800. Yang mana nanti nilai pv ini boleh ditebus menjadi duit.

7. Boleh mencerahkan kulit wajah

Kajian dalam makmal membuktikan vitamin C berupaya mengurangkan penghasilan melanin. Proses penghasilan melanin inilah yang akan menyebabkan kulit anda berwarna gelap.  Vitamin C mengurangkan pigmentasi dengan cara merencatkan fungsi enzim tyrosinase di dalam sel melanocytes. Ini menyebabkan penghasilan melanin berkurangan dan secara teorinya menyebabkan kulit bertambah cerah.

8. Meningkatkan daya imunisasi tubuh badan

Di musim pandemik Covid-19 ini, penjagaan kesihatan diri dan keluarga adalah sangat penting. Selsema dan demam mula datangnya dari virus yang disebarkan oleh manusia. Individu yang tidak mempunyai daya ketahanan tubuh yang tinggi akan mudah dijangkiti oleh penyakit. 

9. Menjaga saluran darah

Ia boleh melindungi anda dari penyakit antherosclerosis, kolestrol tinggi, sakit jantung, dan sakit dada. 

10. Agen anti-stress untuk gaya hidup moden

Beban dalam aktiviti seharian sering kali membimbangkan dan merisaukan anda. Produk ini boleh memberi booster kepada tenaga disamping membantu badan anda dalam mengatasi stress dengan mengawal paras tekanan, hormone, dan kortisol yang tinggi. 

Untuk mendapatkan produk Vitamin C Atomy ini, apa yang anda perlu lakukan adalah untuk mendaftar dengan Atomy secara sah. Produk yang sah hanya boleh didapati di dalam shopping mall Atomy sahaja.

Anda boleh dapatkan produk ini dengan menjadi ahli dalam Atomy kerana kami tidak ada hak untuk menjualnya kepada orang ramai. Anda sendiri perlu berdaftar secara percuma dan memulakan aktiviti pembelian anda bukan hanya produk ini malah apa sahaja produk yang ada di dalam Atomy. 

Untuk mendaftar, anda boleh KLIK link di atas ini untuk ke channel Telegram kami dan kemudian boleh berhubung dengan pihak kami bagi memudahkan proses pendaftaran anda. 

Diharapkan artikel kebaikan vitamin C Atomy ini dapat memberikan info yang bermanfaat kepada anda. Tanpa kesihatan, kekayaan tidak dapat anda miliki. Daftar Atomy percuma, kesihatan anda berharga. 

Artikel Lain Berkaitan Atomy

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest