5 Cara Guna Touch N Go Ewallet 2022

Sekarang sudah menjadi satu fanomena berkenaan dengan penggunaan ewallet ataupun dompet digital. Pada mulanya, kami sendiri sangsi dengan kemunculan dompet digital ini sehinggalah mencuba salah satu daripada ewallet yang popular. Jadi, artikel kali ini, kami ingin memberikan beberapa tips penting berkenaan dengan cara guna Touch N Go Ewallet dan manfaat yang anda boleh dapat serta kelebihan yang anda boleh manfaatkan dalam penggunaan dompet digital tersebut.

Mudah, jimat dan memberi manfaat, itulah yang dapat kami simpulkan setelah menggunakan dompet digital dari T&G ini selama sebulan. Ada banyak perkara yang diluar jangkaan terutama berkaitan dengan “cashback” yang bakal anda terima jika terus menggunakan app ini. Anda tidak akan rugi apa-apa dan ianya sangat berbaloi. Lagilah sekarang ini pihak pengurusan menggunakan pelbagai medium untuk mengiklan app ini dan pastinya banyak promosi menarik yang ditawarkan pada masa akan datang.

cara guna touch n go e wallet

Cara Guna T&G EWallet

Cara guna tak susah, pertama sekali apa yang anda perlu lakukan adalah untuk anda download app ini di google play store ataupun apple store. Untuk mudahkan anda, boleh KLIK JE LINK ini dan boleh terus dapatkan app ini.

Dah download, cuba top up seberapa yang boleh, kami rekemen cuba dlu RM100. Nak tambah nilah ada banyak pilihan sama ada dengan kad kredit, kad debit mahupun dengan pilihan online banking. Nak reload di 7 Eleven pun tak menjadi masalah. Lepas dah reload nak buat macam mana?

Lepas reload anda dah boleh shopping menggunakan app ini. Boleh tengok gambar di bawah ini dan tekan “pay” untuk membuat pembayaran. Special QR code akan keluar dan apabila anda nak buat pembayaran, boleh scan QR Code ini dan jumlah amount perbelanjaan akan terus ditolak daripada akaun anda. Memang menarik dan ianya cashless.

Apabila anda scroll bawah sedikit, anda akan nampak bahagian promotion. DI sini ada banyak pilihan promosi-promosi menarik dari merchant yang bekerjasama dengan syarikat Touch N Go wallet. Juga special cashback yang anda bakal dapat apabila anda menggunakan app ini. Cuba tengok promosi yang ada dan manfaatkan sebaiknya, Cuba maksimumkan sebanyak mungkin promosi yang ditawarkan. Cara guna Touch N Go E Wallet ini adalah, dapatkan sebanyak cashback yang di berikan dan manfaatkan sepenuhnya.

Pengalaman Menggunakan App ini Selama Sebulan

Banyak kejutan terutama adalah untuk cashback yang anda bakal terima setelah menggunakan app ini. Ketika kami menggunakan app ini, setiap perbelanjaan kali pertama, pengguna akan mendapat 50% cashback daripada pihak touch n go. Menarik kan! Ingat lagi masa tu berbelanja di Speedmart sebanyak Rm40 membeli barangan keperluan di dapur. Setelah membuat pembayaran dan selesai, dapat notification yang pihak T&G memberikan rebate sebanyak 50% ke dalam akaun. Memang berbaloi.

Selain itu juga, promosi sehingga 31 Disember 2019, setiap pembayaran dalam satu resit melebihi RM5, pengguna akan memperolehi cashback lagi sehingga RM1 untuk setiap pembeli. Ianya ditawarkan pada setiap hari. Jadi memang tidak melepaskan peluang ini untuk berbelanja di speedmart dan 7 Eleven bagi mamanfaatkan cashback yang diberikan.

Untuk tahun 2020, ianya dimulakan dengan program E-Tunai Rakyat di mana anda boleh dapat RM30 secara percuma. Baca sehingga akhir artikel untuk dapatkan info lanjut.

Kelebihan Touch N Go e-wallet

Kelebihan yang ketara adalah pada cashback yang diberikan. Ianya ternyata satu perbelanjaan yang menjimatkan dan menguntungkan pada jangka masa panjang. Siapa yang tak mahu pembelian barangan pada harga yang jauh lebih murah daripada biasa kan.

Ada juga promosi yang apabila anda top up menggunakan debit kad, akan entitle RM5 cashback. Perkara-perkara seperti ini memang sentiasa ada dan sering berlaku.

Cashless adalah antara kelebihan yang paling kami gemar. Tidak perlu untuk withdraw duit dari ATM, terus je transfer ke dompet digital ini. Lagila kalau ada amount yang terlalu kecil terutama sen-sen, memang akan hilang, sebalinya dengan ewallet ini, tiada masalah wang kecil kerana semuanya dalam bentuk digital.

Akan Datang

Tentunya akan lebih banyak promosi yang akan diberikan dan kami juga akan berikan sedikit review dan perbandingan dengan dompet digital lain seperti Boost, Maybank Pay dan lain-lain. Harap ianya dapat sedikit sebanyak memberikan penjimatan kepada anda dan membolehkan anda untuk mengamalkan gaya hidup cashless. Pastinya lebih berbaloi.

Nantikan tips-tips personal finance kami yang lain terutaman berkaitan dengan pelaburan dan cara untuk mendapatkan cash agar anda boleh berjimat cermat. Terkini program cashback daripada T&G E Wallet

  • Piza Hut – RM5 Off regular Pizza – sehingga 29/2/2020
  • 7 Eleven Cashback – Min spend RM 11 – sehingga 23/2/2020
  • Burger King -Medium Meal For RM9.88 – sehingga 29/2/2020

Boleh Download CCRIS Rekod Dalam Touch N Go E Wallet

Sekarang ini ada macam-macam fungsi yang bagus dalam Touch N Go E Wallet dan yang paling saya rekemen dan suka adalah fungsi untuk anda dapat rekod CCRIS anda.

Kalau dahulu, anda kena buat pengesahan dan bermacam lagi, akan tetapi kini tak perlu lagi nak buat pengesahan seperti sebelum ini. Cukup anda buat pembelian rekod CCRIS dalam Touch N Go E Wallet anda dan anda boleh terus dapat report yang mengandungi CCRIS anda. Mudah kan.

Kalau memang anda ada masalah pembayaran dengan PTPTN dan mungkin ada masalah nak buat loan rumah, boleh dan tak ada masalah untuk anda dapatkan sahaja rekod CCRIS anda terus daripada Touch N Go E Wallet anda. Akan tetapi, macam mana nak dapatkan rekod CCRIS anda tu? Caranya mudah sahaja, anda login sahaja Touch N Go E Wallet anda dan kemudian cari sahaja app CTOS. Boleh rujuk seperti gambar di bawah ini.

Menarik bukan, dan anda boleh terus beli CCRIS report terus dari situ. Tak perlu nak buat pendaftaran dan proses verification lagi, terus buat je dari situ.

Teknologi RFID Tolak Bayaran Dari E Wallet

Sekarang pun dah mula ada teknologi RFID di plaza tol dan yang best, jumlah tol akan terus ditolak daripada baki dalam TNG E Wallet anda. Ianya jadi mudah untuk jangka masa panjang kerana anda dah tak perlu nak topup kad TNG anda dan boleh terus guna teknologi RFID ini untuk akaun anda. Untuk jangka masa panjang, ianya jauh lebih menjimatkan dan memudahkan.

Go Pinjam = Belum Patuh Syariah lagi

Selain daripada teknologi RFID ini, ada juga Go Pinjam, akan tetapi masih belum patuh syariah lagi. Kepada yang muslim, tak digalakkan untuk anda gunakan lagi servis ini kerana masih belum lagi patuh syariah dan mungkin akan datang anda boleh gunakan servis ini.

Apapun, banyak lagi kemudahan lain yang anda boleh gunakan dan manfaatkan dalam TNG E Wallet anda. Gunakan sebaiknya dan manfaatkan semua yang ada.

Related Posts

2 thoughts on “5 Cara Guna Touch N Go Ewallet 2022

  1. Muhammad Amir Fadhly bin Abdul Rahim says:

    Hi, nak subscribe untuk website ni boleh? Memang terbaik tuan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest