Tune Talk Plan Pek Jimat 2022

Pada minggu ini, Tune Talk memperkenalkan pek jimat di mana secara asasnya 3 pelan yang ditawarkan bersama dengan pelan lain. Ianya jimat dan pastinya, memberikan kelebihan kepada pengguna untuk membuat pilihan untuk pelan yang mana yang paling sesuai dengan bajet mereka. 

Dengan adanya pelan baru ini, pelan lama seperti TuneUNL RM48 sudah lagi tiada dalam pasaran dan digantikan dengan pelan baru yang lebih menarik dan komprehensif. Secara ringkasnya, apa yang pelan ini tawarkan kepada anda dan macam mana anda boleh manfaatkan pelan ini?

pek jimat tune talk

Ini Plan Pek Jimat Terkini Halo Telco Tune Talk

Sebelum nak bagi review dengan lebih detail, boleh tengok beberapa pelan yang ditawarkan Tune Talk dan Halo Telco ni.

NEW HALOTELCO:

1. Pelan Fokus 33 (FUP 50GB)🥳

  • unlimited data 6mbps (9am to 5pm)
  • else 3mbps
  • 4GB Hotspot
  • unlimited calls all networks
  • RRP RM38

2. Pelan Fokus 40 (FUP 60GB)🥳

  • unlimited data 12mbps (9am to 5pm)
  • else 6mbps
  • 6GB Hotspot
  • unlimited calls all networks
  • RRP RM48

3. Pelan Bebas 55 (FUP 80GB)🥳

  • unlimited high speed all days (18mbps)
  • unlimited Hotspot (8mbps)
  • unlimited calls all networks
  • RRP RM68

4. Hi-15🥳

  • RM15/30 days
  • 10GB (SD Video/Social)
  • Can share Hotspot
  • Tune Talk to Tune Talk unlimited calls

5 Call20🥳

  • RM20/30 days
  • unlimited call all network
  • 3GB data
  • Hotport share with 3GB base quota 
  • Whatssap / WeChat / google maps unlimited

6. Yearly 99🥳

  • RM99/360 days
  • 24GB (2GB x 12 months)
  • WhatsApp/WeChat/google maps unlimited

Macam mana nak dapatkan pelan ini? Anda boleh kekal no sekarang (MNP) ataupun daftar untuk no baru pun tiada masalah.Untuk no baru, anda boleh pilih 4 no paling belakang dan kemudian boleh pilih beberapa pilihan dalam sistem.

Nak dapatkan simkad Halo Telco Tune Talk ini, boleh ke kedai Shopee kami. Klik je link di bawah untuk anda dapatkan terus simkad ini di kedai Shopee.

Tune Talk Tak Fokus Pada High Usage User

Memang pelan ini tidak fokus pada mereka yang “heavy user”. Ianya mungkin fokus kepada mereka yang ada wifi di rumah dan kemudian, nak pelan yang menarik untuk kegunaan peribadi dengan bajet yang kecil. Terutama sekali pelan Fokus 33, Fokus 40 dan Bebas 55. Memang menarik dan best!

Fokus 33

Bulanan RM38, akan tetapi promosi bayar terus 3 bulan adalah RM35. Bayaran terus setahun adalah RM33 sebulan. Boleh tengok di bawah ini.

  • unlimited data internet 6mbps (9am to 5pm)
  • else 3mbps
  • 4GB Hotspot
  • unlimited calls all networks

Fokus 40

Fokus 40 ini ditawarkan pada harga RM48 bulanan. Untuk promosi, 3 bulan bayaran adalah RM43 dan untuk bayaran terus 12 bulan adalah RM40. Apa yang anda boleh dapat daripada pek jimat ini adalah.

  • unlimited data 12mbps (9am to 5pm)
  • else 6mbps
  • 6GB Hotspot
  • unlimited calls all networks

Bebas 55

Pelan Bebas 55 ini pula datang pada harga RM68 sebulan. Untuk promosi bayar terus 3 bulan, akan jadi RM60. Bayar setahun terus akan jadi RM55 sebulan. Anda agak heavy user, tiada masalah untuk gunakan pelan ini.

  • unlimited high speed all days (18mbps)
  • unlimited Hotspot (8mbps)
  • unlimited calls all networks

Pelan ini pun menarik dan ianya didatangkan dengan FUP 80GB. Boleh gunakan sebagai simkad untuk modem akan tetapi, kalau modem anda agak heavy user, nak tengok Netflix, movie dan lain-lain agak tak sesuai dengan pelan ini. Akan tetapi, kalau nak guna untuk kapasiti peribadi pun tiada masalah.

Heavy User Ataupun Dah Ada Wifi Di Rumah

Selain daripada pelan ini, ada beberapa pelan lain yang menarik khusus untuk mereka yang tak menggunakan data yang banyak ataupun bukan “heavy user”. Call 20 dan Hi-15 Adalah antara pelan yang bagus untuk anda gunakan khusus untuk mereka yang tak nak guna data yang terlalu banyak

Hi-15

  • RM15/30 days
  • 10GB (SD Video/Social)
  • Can share Hotspot
  • Tune Talk to Tune Talk unlimited calls

Call20

  • RM20/30 days
  • unlimited call all network
  • 3GB data
  • Hotport share with 3GB base quota 
  • Whatssap / WeChat / google maps unlimited.

RM15 dan RM20 sahaja untuk validity selama 30 hari. Taklah terlalu mahal dan tak terlalu murah akan tetapi, sangat-sangat berbaloi. 

Hi-15 ni bukan unlimited call? Boleh call sesama Tune Talk je!

Takpe, tak ada masalah, boleh guna whatsapp call pun tak apa. Janji boleh call. Kalau tak pun, boleh je kalau nak guna Whatsapp voice note tu pun tak ada masalah.

Apapun, pelan ini mendapat banyak feedback sama ada positif ataupun negatif. Yang penting anda sebagai pengguna kena tahu dan rasa ianya sesuai untuk anda. Akan tetapi, jika anda rasa Tune Talk Plan Pek Jimat ini sesuai untuk anda dan nak cuba untuk no baru anda pun tiada masalah. Ya memang anda boleh mencuba mendaftar sebagai satu no baru. Yang penting, nak beli simkad tu, boleh beli dari kami di link Shopee di bawah.

Sampai sini sahaja artikel berkenaan dengan pek jimat Tune Talk Plan Unlimited prepaid ini. Jika anda ada pelbagai pandangan dan nak suarakan padangan anda, boleh nyatakan dalam ruangan komen di bahagian bawah ini.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest