6 Info Sos Tiram Adabi – 2020

Sos tiram adabi adalah antara produk yang sering digunakan untuk memasak, tetapi persoalan utama yang timbul sekarang ini adalah, adakah ianya merupakan produk asli keluaran Adabi?. Ataupun ada pihak lain yang ambil kesempatan terhadap popularnya produk adabi ini.

Kali ini, kami nak berikan kepada anda semua tips dan cara untuk tahu dan dapatkan produk Adabi yang sebenar. Juga, cara terbaik untuk anda semak harga terkini produk sos tiram keluaran Adabi ini dan mungkin boleh terus dapatkan produk ini di pasaran sekarang. 

Isu berkaitan dengan keaslian produk Sos Tiram Adabi ini muncul setelah isu berkaitan dengan “Buy Muslim First” kempen berjalan tidak lama dahulu. Disebabkan oleh isu tersebut, ramai yang memilih untuk membeli produk muslim dan isu keaslian daripada produk keluaran Adabi ini telahpun menjadi isu utama.

sos tiram adabi

Info Dari Netizen

Info daripada sumber terkini mengatakan yang Adabi tidak pernah mengeluarkan produk Sos Tiram Jenama Adabi seperti dalam gambar di bawah;

Assalamualaikum En Firdaus, Terima kasih kerana menghubungi kami,

Ya betul, pihak adabi tidak pernah mengeluarkan produk sos tiram. Adabi hanya mengeluarkan produk seafood source. Untuk pengetahuan tuan, kami telahpun mengambil tindakan undang-undang terhadap syarikat tersebut.

Daripada info di atas, jelaslah yang Adabi tidak keluarkan produk sos tiram dan ianya menggunakan nama Adabi tanpa kebenaran. Sekali lagi, mana produk sos tiram tersebut.

Produk Tiruan – Sos Tiram

Saya sendiri pernah menggunakan produk ini beberapa kali terutama kalau beli di kedai runcit berdekatan seperti Speedmart, Tesco dan lain-lain. Sekarang ini baru tahu yang produk ini bukanlah daripada jenama Adabi yang sebenar. Tiada masalah pun untuk gunakan dari segi rasa, tetapi kalau dah tahu ianya bukan tulen, boleh cuba produk sebenar dahulu.

Apapun anda boleh periksa harga terkini produk ini di pasaran sekarang. Dan bandingkan antara harga barangan sebenar dan yang original.

Yang Mana Yang Original?

Untuk lihat berapa harga sos tiram original daripada Adabi ini, boleh tengok harga terkini di pasaran sekarang di butang bawah;

Terkini, Adabi ada mengeluarkan produk original Sos Tiram Milik mereka, sekali lagi anda boleh periksa produk sos tiram ini seperti di bawah;

Utamakan Produk Yang Original

Adalah lebih baik untuk anda utamakan produk yang original dan berkualiti. Ada banyak pilihan produk original sekarang ini terutama produk runcit. Juga, trend pembeli sekarang ini pun sudah mula berubah kerana ramai yang mula membeli secara online terutama barangan runcit dan banyak lagi produk lain. Terutama selepas pasca Covid-19 dan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini. 

Lagipun sekarang ini ada banyak pilihan produk berkualiti yang bagus terutamanya Face Mask. Kalau di kedai anda boleh beli 50 pcs – 3 ply Facemask dengan harga RM25, kalau di Lazada, anda boleh dapat kualiti yang sama dengan harga RM22.50 termasuk shipping. Memang menarik dan boleh tengok produk yang saya rekemen itu di bawah ini.

Juga, banyak lagi produk berkualiti lain yang anda boleh dapatkan secara online termasuklah Facemask, smartphone dan lain-lain.

Apapun, belilah pelbagai barangan ikut keperluan anda, kalau tak perlu tu, kalau boleh elakkan daripada membuat sebarang pembelian.

Tips Beli Barang Dan Jimat Duit

Untuk tips jimat belanja barangan keperluan, boleh tengok video di bawah di mana kami huraikan tips bagi membolehkan anda jimat belanja sehingga RM500 sebulan. Amalkan tips tersebut, insyaAllah akan sangat membantu.

Juga boleh baca artikel khas kami berkenaan dengan tips dan cara untuk tambah berjimat mengikut trend terkini di artikel di bawah;

Tips Tambah Pendapatan 

Jangan lupa ambil sedikit masa untuk tambah pendapatan anda. Ini sedikit info berkenaan tips untuk tambah pendapatan anda terutama selepas Covid-19. 

Nak tahu lebih lanjut berkenaan dengan topik berkaitan pelaburan pula, boleh tengok pilihan di bawah ini;

Untuk tambah pendapatan pula, boleh tengok beberapa cadangan artikel kami di bawah ini;

Harap artikel ini membantu anda untuk tahu akan isu sebenar berkaitan dengan produk Sos Tiram Adabi. Apapun, jangan lupa juga untuk follow channel Telegram kami di bawah ini bagi mendapatkan lebih banyak tips dan info berkaitan dengan topik kewangan semasa.

Anda boleh juga baca artikel berkaitan di bawah;

  • Covid – 19 Apa Yang Anda Boleh Manfaatkan

Leave a Reply

Pin It on Pinterest