7 Sebab Public Gold Penipu – 2021

Betul ke Public Gold penipu dan scam? Artikel kali ini, kami nak berikan kepada anda beberapa informasi kepada berkenaan dengan info pelaburan emas yang anda patut tahu. Ada banyak strategi pelaburan emas sebenarnya dan salah satunya adalah dengan membeli emas fizikal di Public Gold.

Selain itu juga, ada beberapa testimoni yang anda patut tahu berkenaan dengan Public Gold ini. Juga beberapa tips dan info untuk anda beli emas Public Gold ini secara online. Pada artikel kali ini, kami akan tunjuk satu persatu tips dan cara untuk beli emas ini secara online. 

Ianya merupakan syarikat yang sah dalam transaksi emas di Malaysia. Anda beli emas, dan memang akan dapat emas fizikal yang anda beli. Bukan skim cepat kaya yang menjanjikan pulangan setiap bulan ataupun dividen setiap bulan, tetapi langsing tiada emas fizikal. Juga bukan apa-apa skim money game dan lain-lain. Apapun, anda boleh baca dulu artikel ini dan akhir sekali anda tentukan sendiri sama ada berbaloi ataupun sebaliknya.

public gold penipu

Tengok Testimoni Dari PG Mall

Sebelum pergi lebih jauh, adalah lebih baik untuk anda sendiri tengok testimoni mereka yang sudah dan pernah beli emas Public Gold ini secara online. Official store untuk emas Public Gold adalah di PG Mall. Dari situ, anda sudah boleh dapat lihat sendiri informasi juga testimoni berkenaan dengan emas fizikal Public Gold ini.

Official store Public Gold ini anda boleh dapatkan di link bawah ini;

Sekali imbas, banyak testimoni positif daripada mereka yang telahpun membeli daripada Public Gold ini. Rating daripada pembeli juga sangat baik, apapun, kalau anda nak membeli emas, boleh tengok satu persatu rating daripada produk yang saya beritahu di atas ini. Kalau Public Gold penipu, anda pasti sudah nampak banyak komen negatif dalam testimoni, tetapi tidak untuk produk 1dinar emas ini.

Ataupun anda boleh tengok video di bawah berkenaan dengan cara dan step by step pembelian emas.

Cawangan Public Gold 

Ketika artikel ini ditulis, cawangan Public Gold ada di setiap negeri di Malaysia. Terutama sekali di bandar-bandar besar di setiap negeri. Syarikat yang besar seperti ini sangat mudah dilawati dan sekali lagi ada di setiap negeri. Apapun, Public Gold ini agak transparent dan kesemuanya dilakukan pada waktu pejabat terutama dalam urusan jual dan beli emas. 

Kalau urusan nak beli emas, tak semestinya anda perlu ke pejabat Public Gold terdekat. Masih tiada masalah untuk membeli emas secara online sahaja melalui link yang kami berikan di bahagian atas.

Jadi, betul ke Public Gold penipu dan scam? Anda boleh nilaikan sendiri.

Ada Sijil Emas

Setiap pembelian emas daripada official store Public Gold akan dibekalkan dengan sijil emas. Sijil emas ini berfungsi apabila anda nak pajak emas ini ataupun nak jual semula emas ini dengan Public Gold. Sijil ini memang anda akan dapat apabila anda membeli emas daripada official website Public Gold ataupun di PG Mall.

Sekali lagi, anda boleh tengok sijil emas ini apabila anda pergi ke link di bawah ini dan lihat pada bahagian description produk.

Dengan adanya sijil ini, pastinya akan memudahkan anda untuk urusan menjual semula emas ini ataupun untuk urusan pajakan emas ini nanti.

Tiada Hidden Charge

Kesemuanya “transparent” terutama sekali kalau nak jual semual emas anda. Lebih-lebih lagi apabila anda beli emas, dan emas tersebut anda perolehi secara fizikal. Apabila anda memperolehi emas tersebut, pandai-pandailah anda nak simpan emas itu di mana. Sama ada nak simpan dalam peti besi keselamatan, ataupun nak gunakan pihak lain untuk simpan emas ataupun boleh sahaja simpan di mana-mana bank terdekat.

Apapun, selepas anda dapat emas fizikal ini, anda boleh simpan seperti biasa dan tidak akan ada bayaran ataupun caj yang tersembunyi untuk emas yang anda simpan tersebut. Cuma apabila sudah cukup haul dan nisab, jangan lupa untuk anda bayar zakat emas ya. Bayar zakat emas adalah wajib bagi orang Islam.

Info berkaitan dengan zakat emas ini anda boleh dapatkan di hujung artikel ini kerana ada banyak info berguna yang pihak kami akan berikan kepada anda.

Jadi sekali lagi, adakah anda masih merasakan yang Public Gold ini menipu anda? Apapun anda tentukan sendiri.

Boleh Guna Strategi Teknikal Analisis Dalam Urusan Pembelian Emas

Jika anda mahir dengan teknikal analisis akan memudahkan anda untuk membuat pembelian emas. Kenapa saya berkata begitu, kerana untuk mengelakkan daripada anda membeli emas pada harga tinggi dan menjual pada harga rendah.

Sepatutnya, kalau nak beli emas, belilah pada harga rendah dan jual semula emas tersebut semasa harga emas tersebut tinggi. Ini adalah teknik biasa untuk memanfaatkan keuntungan dalam pelaburan emas anda. Teknik ini sama sahaja dan sentiasa boleh digunakan dalam pelaburan saham dan mana-mana pelaburan di dunia ini. 

Mungkin anda akan bertanya, macam mana nak akses harga pasaran emas dunia? Nak akses harga pasaran emas dunia ni tak susah pun, anda boleh akses harga pasaran emas ini melalui laman web investing.com.

Daripada laman web ini, anda sudah boleh akses harga terkini dalam pelaburan emas anda. Sentiasa buat analisa dan sentiasa cuba untuk beli emas pada harga rendah dan jual semula emas tersebut pada harga tinggi.

Jalan Lupa Buat Kajian Latar Belakang Syarikat

Latar belakang syarikat adalah sangat penting dalam mana-mana pelaburan di dunia ini. Public Gold adalah antara syarikat yang kukuh dan sudah ada lama di Malaysia sejak pada tahun 2008 lagi. Sangat penting untuk anda beli emas dari syarikat yang kukuh dan dipercayai kerana pastinya anda akan terus membeli daripada syarikat tersebut.

Bagi saya, kalau nak beli emas ini,asalkan mudah untuk jual semula, tiada masalah asalkan berbaloi. 

Mula Beli Emas Dan Mula Melabur Sekarang

Kalau anda memang meminati pelaburan emas, boleh mula sekarang. Saya rekemen untuk anda beli dahulu 1 emas fizikal daripada PG Mall dahulu, dan kemudian cuba kumpul lagi dan lagi. Untuk belajar teknikal analisis tersebut, anda boleh belajar along the way sepanjang anda mempelajari pelaburan emas ini.

Jangan berhenti di sini sahaja dan pastinya, banyak lagi yang anda boleh belajar berkenaan dengan ilmu dan tips dalam pelaburan emas di Malaysia ini.

Apapun, anda boleh KLIK link di atas untuk mendapatkan info lanjut berkenaan dengan tips pelaburan dan kewangan daripada channel Telegram kami. Banyak tips yang bakal kami kongsikan kepada anda.

Sekali lagi, adakah Public Gold penipu? Anda tentukan sendiri.

Info lain berkenaan dengan pelaburan emas, boleh rujuk di dalam artikel di bawah ini;

Info berkaitan – zakat dalam emas

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest