Harga Road Tax dan Insurans Kereta – Ini Apa Yang Anda Perlu Buat

Macam mana nak tahu harga road tax dan insurans kereta anda untuk tahun yang akan datang? Sekarang ini semuanya mudah dengan adanya sistem onlina dan anda boleh dapatkan harga road tax dan insurans anda dengan mudah, semuanya di hujung jari sahaja. Kalau dahulu mungkin kena ke syarikat insurans dan lain-lain, kali ini, semua anda boleh dapatkan dengan mudah secara online.

Kali ini, kami akan tunjukkan tips untuk anda dapatkan quotation insurans dan road tax anda dengan mudah dan cepat. Ianya mudah dan menjimatkan masa anda.

Guanakan Syarikat Insurans Etiqa Takaful

Daripada banyak-banyak syarikat insurans untuk kenderaan yang ada di Malaysia ini, yang paling kami rekemen adalah syarikat Etiqa Takaful. Ianya adalah antara syarikat yang besar dan mempunyai sejarah yang tersendiri. Untuk dapatkan quotation berkenaan dengan harga terkini insurans ataupun takaful kenderaan ada, boleh ke link ini untuk mendapatkan info lanjut berkenaan dengan apa yang ditawarkan. Yang menarik, semuanya percuma untuk anda dapatkan harga quotation terkini insurans kereta anda.

>>KLIK SINI Untuk Dapatkan Insurans Kenderaan

Ianya lebih fleksible kerana anda boleh memilih jenis coverage yang anda inginkan. Sama ada anda inginkan coverage dari segi banjir, windscreen dan lain-lain tu semua anda yang pilih. Ianya akan memudahkan anda untuk meilihat yang mana pentin untuk kegunaan kereta anda.

Apapun, buat pilihan dan pilih yang mana yang berbaloi dengan apa yang anda mahukan.

Dah Renew Insurans Lepas Tu?

Kami rekemen untuk anda gunakan Etiqa untuk renew takaful kenderaan anda. Dapatkan quotation dan kalau setuju dengan harga yang diberikan, boleh buat keputusan sama ada untuk teruskan pembelian ataupun sebaliknya. Untuk renew cukai jalan, anda kena pastikan yang anda sudah menjelaskan atau memperbaharui insurans kenderaan dahulu, kemudian barulah anda boleh menjelaskan ataupun memdapatkan cukai jalan.

Cara Menjelaskan Cukai Jalan

Ada 2 cara mendapatkan cukai jalan ini dan yang paling mudah adalah dengan menggunakan servis daripada MyEG. Tidak susah kerena anda hanya perlu membuat akaun dengan MyEG dan memilih Jabatan Pengangkutan Jalan, JPJ untuk memperbaharui cukai jalan anda. Selepas pembayaran di buat, cukai jalan akan terus dihantar kepada anda dengan mudah. Kalau gunakan MyEG ini, akan ada kos tambahan yang dikenakan tetapi berbaloi dan mudah.

Satu lagi cara adalah dengan pergi ke Pejabat Pos terdekat. Untuk renew di Pejabat Pos ini, anda perlu membawa geran yang asal untuk membuat ataupun memperbaharui cukai kenderaan anda. Kalau kereta dah habis bayar memang tiada masalah untuk ke Pejabat POS dan kalau tidak, boleh ke MyEG untuk dapatkan servis mereka. Cepat dan memudahkan urusan anda.

Ini adalah antara cara-cara dan langkah mudah untuk anda memperbaharui cukai jalan anda. Langkah-langkah ini tidaklah sukar dan saya simpulkan sekali lagi agar bagi anda yang tidak biasa boleh mengikuti dengan mudah.

1 Renew Takaful Kenderaan anda, kami rekemen Etiqa Takaful di SINI
2 Gunakan MYEG ataupun Pejabat POS untuk memperbaharui cukai jalan

Ya, ini sahaja langkah yang anda perlu ikuti untuk memperbaharui cukai jalan untuk kenderaan anda. Sekarang ini semuanya mudah dan anda boleh lakukan secara online dengan cepat dan mudah. Tidak perlu lagi start enjin ataupun ke JPJ, boleh lakukan di depan komputer dan tunggu sahaja Road Tax sampai ke tangan.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest