goverment Archive

Pengeluaran KWSP Untuk Covid 19 dan Rumah 2020

Kali ini kami ingin memberikan tips dan info terutama kepada anda yang ingin membuat pengeluaran KWSP untuk covid 19 dan juga pengeluaran untuk pinjaman perumahan. Memang anda boleh membuat pengeluaran daripada KWSP akaun 2 anda untuk tujuan pembelian rumah. Terkini, disebabkan oleh ramai yang sudah mula terkesan dengan Covid 19, kami tunjukkan beberapa tips penting untuk anda membuat pengeluaran menggunakan portal kwsp dan soalan lazim …

9 Info Bantuan Kewangan Segera Covid-19

Apakah bantuan kewangan segera covid-19 pada kali ini. Artikel ini khusus memberikan beberapa tips dan panduan serta ringkasan berkenaan dengan pelbagai pakej bantuan segera yang bakal diberikan pihak kerajaan bagi menangani penularan Covid-19 dan kesannya secara langsung atau tidak langsung kepada ekonomi Malaysia. Harapnya, dengan beberapa penulisan idea dari artikel ini dapat memberikan bantukan dan idea kepada anda untuk terus berjalan mengharungi kemelut yang melanda …

8 Tips Bayaran Balik PTPTN Online – 2020

Macam mana nak buat bayaran balik PTPTN online ni? Artikel pada kali ini adalah menjurus kepada kaedah dan tips untuk membuat bayaran balik dan yang lebih penting daripada itu adalah, terus langsaikan hutang PTPTN anda. Ramai yang berjaya langsaikan hutang PTPTN milik mereka dan anda juga pasti boleh melakukan perkara yang sama. Apabila anda selesai membayar hutang PTPTN, ianya memberikan manfaat kepada kerajaan dan satu …

8 Kriteria Bantuan Sara Hidup Bujang 2020

Update terkini 14 Januari 2020 Ramai yang tertunggu-tunggu berkenaan dengan Bantuan Sara Hidup Bujang untuk tahun 2020. Umum memang dah tahu apa itu bantuan sara hidup khusus untuk orang bujang pada tahun 2020. Sebelum ini, bantuan ini dinamakan sebagai Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) dan setelah pemerintahan bertukar, ianya ditukar kepada Bantuan Sara Hidup dan artikel pada kali ini, kami memberikan beberapa kriteria penting dan …

5 Info Semak Penyata KWSP Online – 2020

Macam mana nak semak penyata kwsp online? Untuk info semakan penyata kwsp secara online ni tak susah pun. Tapi yang paling penting sebelum anda membuat semakan, adakah anda mempunyai akaun dengan kwsp? Kalau sudah ada akaun akan jadi lebih mudah, kalau belum ada, kena buat satu akaun dahulu. Saya sebagai seorang agen hartanah berdaftar sering berjumpa dengan pelanggan yang mahukan rumah. Untuk dokumen memiliki rumah, …

Pin It on Pinterest